Hovudside

Dammen planter Trygge for Ducks

by Walther

Dammen planter Trygge for Ducks

Ducks feed på et bredt utvalg av matvarer i dammer inkludert mange typer av vannplanter. Duckweed, pondweeds og flere felles submergent og flytende dam planter er basismatvarer for ender, ifølge Virginia Cooperative Extension. En godt plantet dam med flere forskjellige arter av vannplanter gir flere matkilder for å besøke ender og reduserer virkningen av sine spisevaner på dammen livet. Hvis du har en liten dam med begrenset plass, vil ender ikke spise flere vannplanter.

Vannliljer


Vannliljer (Nymphaea sp.) Er klassiske anlegg for dammer og vann hager. De flytende blader legge en fargerik tekstur til vannoverflaten og de blomstrer legge interesse til dammer gjennom sommeren. Mange ulike vannliljer er lett tilgjengelig fra barnehager. Den store størrelsen på bladene gjør dem trygge å bruke i dammer med ender. Ducks skade vannlilje blader ved å svømme rundt dammen. Imidlertid vil noen ford lily pads ikke drepe av vannliljer.

Vann Lotus


American vann lotus (Amerikansk lotus) er en attraktiv emergent plante som er svært gunstig når plantet i andedammer. Plantene har store blader som vokser opp til to meter i diameter og stå over vannflaten på stive stengler. Vann lotus har en tett, klumping vekst vane og utvikler gule eller hvite blomster 10 inches i størrelse. Den tykke rhizomatic rotsystem er en ideell habitat for små virvelløse som tiltrekker ender til plantene, ifølge Texas A & M University.

Dunkjevler


Dunkjevler (Typha sp.) Er høye, emergent planter som vokser i utkanten av dammer og gi et viktig habitat for ender. Dunkjevler spredte seg raskt gjennom en snik rhizomatic rotsystem og spredte seg raskt rundt kanten av dammen hvis ikke inneholdt. I tillegg til å gi ly for ender, de gir også en produktiv foraging plass for ender, som det grunne rotsystemer er hjem for mange vannlevende insekter, ifølge Saint Michaels College.

Taro


Taro planter (Colocasia esculenta) er høye, emergent planter for dammer. Plantene er innfødt til Sør-Amerika, hvor de grunn pærer blir ofte høstet som en matkilde, ifølge University of Florida. Anlegget er et vanlig prøveanlegg for dammer, på grunn av sin høye, emergent form og attraktive blader. Modne planter vokse opp til 4 meter over vannoverflaten, og de store v-formede blader er dyp grønn farge. Taro planter er et attraktivt prydplante som ender ikke skader.