Hovudside

Hvordan bygge et solid Trellis

by Walther

Hvordan bygge et solid Trellis

Både funksjonelle og dekorative, er et espalier en hage struktur som støtter brus eller tunge vinstokker og løfter dem opp fra bakken. Det frigjør bakken plass, slik at gartnere å plante frukt, grønnsaker, urter eller blomster av sine valg, beskytter støttet avling fra bakken skadedyr, og sikrer maksimal sollys og god luftsirkulasjon. Et espalier i hagen din støtter roser eller andre vinstokker øker også personvern og dekorerer stedet, legge farge og styrke interessen der. Bygg en solid gitter med trestolper så det ikke blir slått over av sterk vind.

Bruksanvisning


•  Lay seks 1-by-2 styrene parallelt med hverandre på et jevnt underlag. Mål avstanden mellom dem for å sikre at den er lik. Lå seks flere en-for-to styrene vinkelrett over dem, slik at de er i samme avstand.

•  Bor et galvaniserte treskruer i hvert skjæringspunkt som trenger både vertikale og horisontale styrene å holde dem sammen. Gjør dette i hvert skjæringspunkt slik at strukturen er sikker.

•  Mål og merk en tomme ned fra den øverste kanten av et hjørne vertikal bord. Lå en 1-by-2 bord horisontalt over mark, utvide den over alle de vertikale boards. Pass på at det er rett før boring hvert veikryss med galvaniserte skruer. Dette gir en topp horisontal ramme for ekstra stabilitet.

•  Mål en tomme oppover fra den nedre kanten av hjørnet vertikale stolpe og gjenta prosedyren for å gi en lavere horisontal ramme til din espalier.

•  Mål lengden på espalier, tilsett 2 meter til det og kutte to lengder på 1-by-2 styrene til størrelse tilsvarende for å danne vertikale rammer for espalier. Ytterligere 2 meter på hver side tjene som "ben" av espalier som du vil sette inn i bakken for å holde espalier sikkert på plass. Lå en lengde vertikalt over en horisontal ramme på den ene side og borer på plass i hvert skjæringspunkt. Gjenta prosedyren for den andre siden.

•  Dig to to-fots-dype hull i bakken med et innlegg hull digger. Hell 6 til 8 inches av grus inn i hvert hull som bidrar til å holde gitter på plass. Sett inn de vertikale ben i begge hullene og etterfylle med jord. Tamp det ned for å fjerne luftlommer.

Tips og advarsler


  • Bestemme størrelsen på din espalier før start slik at du vet hvor lenge å kutte i styrene.
  • Bruk trykkimpregnert trevirke for din espalier.
  • Hvis en-for-to styrene bommer mens feste horisontale eller vertikale rammer til espalier, bare plassere en annen lengde flush mot kantene og fortsette til slutten. Skjær overflødig lengde med en sirkelsag.
  • Helle betong rundt espalier etter senke det i hullene for ekstra stabilitet. Hell inntil 4 inches fra toppen og la det tørke godt før du legger jord i den resterende hull.