Hovudside

Bør jeg Prune Bestem tomatplanter?

by Walther

Bør jeg Prune Bestem tomatplanter?

Determinate tomater er buskete planter som ikke krever trellising eller bur. Siden de krever ingen støtte, de er også kjent som container eller patio tomater. Denne type tomatplante vokser til en viss høyde, og frembringer alle dets frukt i løpet av kort tid. Siden determinate tomater produsere vegetasjon som vokser til en viss høyde og produserer en predeterminated mengde grener, bør det ikke beskjæres generelt. Men det er tilfeller når beskjæring er ønskelig.

Øke Frukt Størrelse


Beskjæring determinate tomater reduserer mengden av frukt produsert, men øker størrelsen på den gjenværende frukt. Når bladverk eller frukt er fjernet fra et anlegg, sender den ytterligere energi til gjenværende frukt. Dette betyr større tomater.

Tomato gjæringsbu


Determinate tomater er kompakt i størrelse. Dette betyr mange grener og løvverk. Åpning opp anlegget ved å fjerne noen løvverk hastigheter opp modningsprosessen ved å øke luftsirkulasjonen og soleksponering. Ikke fjern for mye vegetasjon. Tomat frukt brannsår og sprekker fra overeksponering for solen.

Fjerne Blooms


Fjerne blomstrer tidlig i vekstsesongen gir anlegget for å sende energi til bladverket i stedet for blomster. Overføring av denne energien lar anlegget for å bygge sterkere stengler, som tillater større frukt. Fjern de blomstrer ved å knipe dem eller kutte dem av med beskjæringssakser.

Prosessen involvert i å fjerne de blomstrer er ikke vanskelig. Blooms kan fjernes ved å knipe av med fingrene, eller kan være avskåret med beskjæringssakser.

Fjerne Vegetasjon


Når anlegget når sitt moden størrelse, er det på tide å beskjære vegetasjonen. Fjerne noe vegetasjon gjør at planten til å sende energi til frukt i stedet for å overdreven løvverk. Fjerne vegetasjon skjer gjennom plantens levetid. Den starter ved å fjerne suckers eller grener som eksisterer i skrittet av de viktigste grenene under det første settet med blomster. Disse grenene vil ikke blomstre og bære frukter. Å fjerne suckers, klype eller klippe dem av med beskjæringssakser. Som anlegget når moden størrelse, fjerne fra 2 til 3 inches av hver gren bruker beskjæringssakser.