Hovudside

Potting jord for den japanske Maple

by Walther

Potting jord for den japanske Maple

Japansk lønn er ofte plantet som knutepunkter i hjemmet hagen. Levende farger disse Maples gir er ikke deres eneste attraksjoner - den etterlater seg kan være ganske kongelig, særlig de på den delikate blonder-blad sortar. Selv om det er liten uenighet mellom dyrkere om "riktig" potting jord, er det viktigste å vite disse trærne trenger god drenering.

Drenering er Key


Nesten alle dyrkere er enige om at når plante japansk lønn, er drenering den avgjørende faktoren for å holde i tankene. Trærne liker ikke tung leire jord, heller ikke de trenger endringer som vil beholde vann. Derfor, i henhold til Chicago-området barnehage Davidsan japanske Maples, bruke en pose (eller hvor mange det trengs) for kvalitet potting jord finnes på din lokale barnehager. Unngå jord med perlitt eller jord med vann opprettholdende gel eller perler. Jord med slow-release gjødsel er akseptabelt.

På Blanding din egen


Hvis du foretrekker å blande din egen jord, heller enn å kjøpe kommersielle typer, få en presenning eller ark og legge den på bakken for å blande. Komponenter for miksen varierer, men du kan bruke flere forskjellige bark størrelser og typer, sammen med kalkun grus. Om 30 til 50 prosent av den miksen er ideelt en standard potting jord. Unngå å legge torvmose, og noen av vannretensjon elementene som er nevnt i punkt 1. Bland det hele sammen og anlegg i preparerte hull.

Potter vs Ground


Planting direkte ned i bakken er ofte den mest beste valget for de fleste planter, selv om mange gjør det godt i potter. Japansk lønn lage vakre bonsai planter, og vil arbeide i potter, forutsatt at det er god drenering og tilstrekkelig tending. Mange dyrkere foreslår at du bruker en pott bare to ganger størrelsen av plantens rot ball, deretter transplantere til en større pott når det fylles i. Unngå å legge stein eller keramikk biter til bunnen av potter, også, som de kan forstyrre drenering, snarere enn støtte den.

Andre Notes


Plante japansk lønn i et solrikt til delvis skyggelagt område av hagen din. Anbud nye blader kan helt svi på unge trær hvis de er plantet i direkte sol, så prøv å gi et sted hvor skygge vil bevege seg over dem på et tidspunkt i løpet av dagen. Vann det i vel så la det være. Hold et øye med sin vekst, særlig hvis du har små, delikate trær. Vær forsiktig og ikke over gjødsle. Nyt høstfarger når disse til stede, og følg standard årlig omsorg i etterfølgende år.