Hovudside

Vil klor Hurt Mine tomatplanter?

by Walther

Vil klor Hurt Mine tomatplanter?

Tomatplanter krever jevnlig vanning å vokse med hell i et hjem hage. Uregelmessig eller dårlig vanning vil føre til stress til anlegget, minktomatproduksjon og forlate den mer utsatt for sykdom og smitte. Kvaliteten på vannet som brukes på tomat vil påvirke vekst og utvikling. Klorvann er ikke sunt for tomatplanter.

Ved hjelp av klorvann


Ved hjelp av klorvann eller vann som har for høyt for et klorinnhold kan føre til skade på tomatplanter. Hvis fortsatte over en lengre periode, kan klor føre til døden av anlegget. Klorvann har for høy for en kjemisk innhold skal brukes konsekvent for vanning tomatplanter. Klor vil påvirke mengden av vann som absorberes, så vel som plantens nærings utvikling.

Vann Testing


Mengden av klor i vannet ditt kan måles med et vann testing kit, som er tilgjengelig på de fleste jernvare eller hagen forhandlere. Hvis du bruker vann som er tungt klorerte, slik som bassengvannet, stoppe umiddelbart. Hvis du bruker ubehandlet grunnvann, teste det for klor nivåer. Også, vann regelmessig tilgjengelig gjennom kranen ofte er klorert. Teste den.

Redusere klorinnhold


Et filter kan installeres for ditt hjem hele vannforsyningssystem. Disse kan variere fra relativt billige filtrene til høyere grad de som vil kreve profesjonell installasjon. En enkel metode for å redusere klorinnholdet å la vannet stående åpen over natten. Dette vil tillate at klor i vannet forsvinner.

Tegn på Damage


Tegn på klor skade på en tomatplante inkluderer Wilting og gulnede blader, og hemmet vekst. Unge tomatplanter er mer utsatt for skade klor, da de ikke er så robust. Klor skader kan stunt veksten av en tomatplante så alvorlig at det ikke kan produsere blomster eller sette frukt. Over tid vil fortsatt klor eksponering føre til døden av tomatplante.