Hovudside

Hvordan bygge en Storm Shelter i en Hill

by Walther

En storm ly kan gi trygghet for deg og din familie, og en skråning er det perfekte stedet for det. Din ly bør være så nært som mulig til avkjørselen fra hjemmet ditt, for å gjøre tilgang til det enkelt. Bygge et krisesenter i en åsside vil innebære noen utfordringer, men med litt planlegging og forberedelse bør du snart ha et krisesenter.

Bruksanvisning


•  Grav i lia med en traktorgraver eller annet graveutstyr. Gjør utgravning litt større enn din planlagte ly, slik at minst 12 inches av ekstra plass på alle sider.

•  Legg en seng av grus 6-8 inches dyp over hele utgraving. Rake det glatt, sjekke det med en plan for å få det så jevn som mulig. Bygg form for gulvet i ly oppå grusen. Bruk to-by-fire, sikre dem på plass med stakes hver 2 meter rundt omkretsen. Sjekk skjemaet for å være sikker på at det er firkantet og nivå som du stake hver side.

•  Hell gulv i ly. Legg re-bar eller en skjerm mesh til betongen for ekstra styrke. Bruk en sparkel eller en rett kant å glatte betongen. La betongen tørke i minst 24 timer.

•  Lå betongblokker rundt bunnen av gulvbelegget, og etterlater en liten åpning i en døråpning. Sementere hver murstein på plass, holde rad nivå og rett. Legg til flere rader inntil veggen er ca 3 meter høy. Tillate betongen å sette i 24 timer.

•  Hell ekstra grus rundt tre sider av ly som vil bli skjult i lia. Lå ca 8 inches av grus, deretter installere 4-tommers, perforert PVC-rør i en kontinuerlig løp rundt ly. Legg 3-5 inches av grus - nok til å dekke røret. Dette systemet vil bidra til å trekke vann vekk fra ly og holde interiøret tørr.

•  Installer flere rader av betongblokker til ly er ønsket høyde. Oppå denne veggen, konstruere en ramme for taket ved å legge et ark av 3/4-ark finer over åpningen og bygge en ramme rundt det ytre av kryssfiner med to-for-firere. Hvis du bygger en stor ly, legge bracing inne i ly for å støtte taket før betongen er tørket. Måle og kutte fire-by-fire bjelker å kile under kryssfiner. To eller tre bærere bør være tilstrekkelig for de fleste konstruksjoner.

•  Hell betong tak / himling i ly. Når betongen har tørket, tilbake-fylle områdene rundt ly, som dekker så mye av tildekningen som mulig med jord. Installere en solid døråpning, foretrekke med en metall dør. Legg elektriske eller telefonlinjer hvis ønskelig.