Hovudside

Hvordan legge ved en Hengsle

by Walther

Hvordan legge ved en Hengsle

Om døren du installerer er på et skap, i en døråpning, eller på en boks, vil du trenger å vite hvordan å feste en hengsel. Flere forskjellige stiler av hengslene er tilgjengelige, for eksempel off-set og piano, men alle hengsler er festet i den samme grunnleggende måte. Følgende trinn vil bruke eksempel for å feste et hengsel til en innvendig dør, men fremgangsmåten kan anvendes til noe som krever et hengsel. Disse trinnene bruker en innvendig dør som et eksempel, og for å gjøre denne jobben, vil du trenge litt hjelp.

Bruksanvisning


•  Lukk din hengsel. Hengslene er laget av tre deler, to hengsel blader (som festes til varen) og dreiepunkt. Med din hengsel stengt, må hengslene bladene ligge flush sammen. Hvis de ikke er det, da har du hengselet stengt i revers og trenger å rette opp dette.

•  Bruk et målebånd for å måle åtte inches ned fra toppen av døren. Markere dette stedet med en blyant. Lag en annen mark 8 inches opp fra bunnen av døren, og en tredje i midten av døren.

•  Plasser lukket hengsel på kanten av døren (motsatt side med håndtaket) med toppen av hengslene stilte opp med det første merket. Dreiepunktet hengselet bør stikke ut forbi ansiktet av døren på siden døren vil svinge mot når den er åpen. Skru hengslene på plass på kanten av døren med noen treskruer og en stjerneskrutrekker. Gjenta dette trinnet for å feste de to andre hengsler. Merk at når du fester midthengslene, sentrere hengsel på mark; ikke stille opp toppen av hengslene med merket.

•  Åpne bladene av hengslene som ikke er festet til kanten av døren. Hold døren så de åpne blader av hengslene lå helt inntil innsiden av døren jamb. Ha en hjelper skru hengslene på plass på dørstolpen.

Tips og advarsler


  • Når du fester hengslene til en dør, bruke shims til å holde døren på et nivå posisjon mens åpen. Dette vil gjøre det lettere for deg å feste hengslene i riktig posisjon uten også å måtte holde døren nivå.
  • Dreiepunktet alle hengsler kan forårsake alvorlig skade på fingrene dine om de blir klemt mellom de to bladene, så alltid holde fingertuppene unna dreiepunkt og håndtere hengslet ved kanten av bladene.