Hovudside

Hvordan Grow podocarpus Macrophyllus som en Privacy Hedge

by Walther

En tett tre med løvverk strekker seg til bakkenivå, podocarpus macrophyllus, ofte kalt podocarpus, japansk barlind og barlind-furu, gir privatliv som en hekk rundt mange boliger og verft. Det er hardfør i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8b gjennom 11 og vokser 30 til 40 meter høye og 20 til 25 meter bred når den ikke beskjæres. Fordi podocarpus 'lys-blå, kjøttfulle frø er mildt giftig, bør treet ikke plantes der barn og kjæledyr kan få tilgang til det.

Space Out


Riktig avstand tillater podocarpus å vokse sunt som en effektiv privatliv hekk. Satt podocarpus transplantasjoner 5 til 7 meter fra hverandre i en linje - eller i en trekantet mønster for ekstra dybde - langs den tiltenkte hekk linje i et område utsatt for full sol, delvis sol eller delvis skygge. Podocarpus vokser i godt drenert leire, leirjord og sand jord, og i surt og alkalisk jord. Når du er i bakken, bør plantene ikke være nærmere enn 6 meter fra hjelpeutstyr og ikke nærmere enn 12 meter fra en dør eller en annen inngang. Flytt podocarpus plantene tilbake, beholder sin avstand fra hverandre, og spray liggende maling for å markere hekk linje så det er dobbelt så bred som de podocarpus root baller. Grave en grøft langs den markerte linjen, og er den samme dybden som de grunn baller. Etter at plantene er fjernet fra sine beholdere, kan de plasseres i grøften ved den foregående avstand fra hverandre og fra strukturer. Fylle hullene rundt plantene med jorda du fjernet for å skape grøften. Putting jorda på plass så tråkke på den forsiktig fjerner luftlommer. Vanne området vaskes grundig.

Mate Up


Podocarpus vokser raskt inn i et privatliv hekk med hjelp av gjødsel applikasjoner. En anvendelse av 12-4-8, gir slow-release granulert gjødsel tilstrekkelig næringsstoffer for to eller tre måneder. Strø gjødsel på bakken rundt podocarpus trær, unngå å få det på sine badebukser eller løvverk; bruke 4 ss av gjødsel per hver 4 kvadratmeter med bakken i midten av våren, eller bruke produktet i henhold til sin produsentens anvisninger. Påfør gjødsel igjen på forsommeren, og deretter gjelder ikke mer av det for resten av året. Ellers kan det oppmuntre myk, sappy vekst som er utsatt for skadedyr og sykdommer. Vanne podocarpus trær 'jord jevnlig gjennom den første sesongen slik at jorda er konstant fuktig, men aldri sodden. Spre en 2-tommers-tykke lag av organisk mulch på jordoverflaten - holde mulch bort fra trærnes stammer og løvverk - å bidra til å bevare fuktigheten i jordsmonnet.

Sviske i Form


Beskjæring styrer podocarpus størrelse og skaper en ryddig, formell utseende for privatliv hekk. Håndsaks er de beste verktøyene for beskjæring podocarpus blader for å unngå stubby, halv-cut blader. Beskjære podocarpus våren når plantene begynner å vokse sammen. Tørk av beskjæringssaks blader med teknisk sprit, og beskjære endene av plantene 'stammer å skape en ensartet kant. Forme hekken slik at den er litt bredere i bunnen enn toppen. Slik at toppen for å vokse seg bredere enn de nederste nyanser ut den nedre bladverk, og skaper tynn løvverk og leggy stengler og redusere personvernet. Gresset kan gå på en komposthaug, men bland dem med myke, grønne blader eller gress utklipp å fremskynde sin råtnende prosessen.

Vokse Egnede varianter


Noen podocarpus varianter er mer egnet enn andre for å vokse som et privatliv hekk. Podocarpus macrophyllus var. Angustifolius, som er hardfør i USDA sone 8b til 11, danner en ryddig kolonne. Økende 35 til 40 meter høye og 10 til 15 meter bred, har denne variasjonen recurved eller krøllet bladene. Podocarpus macrophyllus var. maki vokser sakte til 8 til 30 meter høy og 3 til 12 meter bred, og har også en søyleform. Denne variasjonen er needlelike bladene er kort, tett og fint gruppert i spiraler rundt stilkene. Det er hardfør i USDA sone 7 til 10. Angustifolius og maki vokse i full sol og delvis skygge, og de krever godt drenert jord. Angustifolius vokser i surt og alkalisk, leire, leirjord og sand jord.