Hovudside

Candy Corn Plant Care

by Walther

Candy Corn Plant Care

Godteri mais planter (Cuphea micropetala) produserer pigger av fargerike gule og oransje blomster som ligner dingler godteri. Den vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 11, hvor blomstene bo på anlegget i hele sommer. Godteri mais planter er lite vedlikehold busker som blomst og trives med litt forsiktighet.

Generelle behov


Godteri mais planter dør til bakken i vinter der temperaturen falle under 25 til 30 grader Fahrenheit, men røttene kan vanligvis overleve temperaturer ned til 15 F. Vernede områder, som for eksempel nær bygninger eller vegger, kan gi en viss beskyttelse mot vinterkulda. Planten vokser 3 til 4 meter høy med en lik spredning, så unngå å plante store planter innenfor sin voksende området for å unngå overbefolkning. Godt drenering, rike resultater jord på best vekst.

Vann og gjødsel


Regelmessig vanning om våren og sommeren holder godteri mais plantene friske og i blomst. Gi 1 til 2 inches av vann ukentlig hvis det ikke har regnet. Jorda bør føle fuktig, men ikke våt til minst seks inches dyp. Godteri mais planter er tørke-tolerant gang etablert, men de blomstrer best når de er vannes. I vinter, godteri liktorn planter trenger mindre vann. Redusere vanning til en gang hver 10 til 14 dager hvis plantene forblir eviggrønne, eller vann akkurat nok til at jorda ikke helt tørr hvis plattformer dør tilbake til bakken i vinter. En fjær anvendelse av slow-release gjødsel, for eksempel fire spiseskjeer av en 12-4-8 blanding for hver 4 kvadratmeter, bidrar til å øke blomstring. Strø gjødsel på toppen av jordsmonnet, minst 6 inches fra bunnen av busk, og vannet det i.

Riktig beskjæring


Planter som dør tilbake i vinter krever senvinteren beskjæring. Desinfisere beskjæringssakser ved å tørke dem med en klut fuktet med isopropylalkohol før beskjæring og når du flytter mellom busker. Skjær planten til bakken og kast det klipte gresset. Godteri mais anlegget vil reemerge fra rotsystemet når veksten fortsetter i våren. Du kan også klippe tilbake eviggrønne planter med opptil en halv høyde deres på dette tidspunktet å holde dem kompakt og ryddig. Utklipp vil heie og vokse inn i nye planter hvis du setter den avskårne enden inn i en pott på fuktig jord. Hold jorden fuktig inntil gresset rot og begynne å sette på ny vekst, og da kan du transplantere dem ut til hagen.

Problem Forebygging


Noen skadedyr eller sykdommer bry godteri mais planter. Bladlus, midd og andre myke-bodied insekter kan beite på undersiden av bladene, men du kan skylle dem med en sterk strøm av vann fra slangen. Godteri mais anlegget kan også ha problemer med pulveraktig mugg og rot råtne. Mugg produserer et pulveraktig hvit vekst på bladene. Beskjære ut noen dårlig infiserte blader eller grener med desinfiserte sakser. Dårlig luftsirkulasjon kan føre til mugg vekst, men årlig beskjæring kan bidra til å forhindre det. Rot råte oppstår i våt, dårlig drenert jord. Riktig vanning og god jord er de beste metodene for å unngå råte problemer.