Hovudside

DIY 240-V skjøteledninger

by Walther

DIY 240-V skjøteledninger

Mange gjør-det-selv-entusiaster utstyre sine hjem workshops med 240 volts elektroverktøy og bruk skjøteledninger. Motstand forårsaket av strøm som flyter gjennom tråd resulterer i et spenningsfall. Tynn tråd gir større motstand enn tykkere tråd - jo lengre kabelen er, jo større er spenningsfallet. Siden et strømfall i overkant av 5 volt kan redusere levetiden av elektriske motorer, er det tilrådelig å benytte kortest mulig skjøteledning. Selv skjøteledninger er tilgjengelige i forskjellige lengder, tilpasse workshop ved å gjøre opp flere ledninger å dekke alle dine behov heller enn å kjøpe dyre ferdige ledninger.

Bruksanvisning


•  Skjær et stykke av ledningen til ønsket lengde fra en rull med heavy-duty 8/3 strømledning, ved hjelp av et par av sideskjær. Bruk denne tråden for alle dine skjøteledninger; tunge gauge forårsaker minst motstand, hvilket resulterer i et lavere spenningsfall over en skjøteledning.

•  Løsne de tre skruene som fester foran en mannlig tre-spiss 240 volt støpsel til baksiden bolig med en stjerneskrutrekker. Legg den fremre delen som holder de tre utstikkerne på den ene siden.

•  Løsne de to skruene på ledningen klemmen på baksiden av bakre del av huset. Skyv strømkabelen gjennom klemmen og bolig slik at den stikker ca 6 inches.

•  Slice gjennom den ene siden av strømledningen ytre isolasjon med en grunne en lang kutt med en skarp kniv. Ikke kutt gjennom den indre papir fyllmasse mens de gjør det.

•  Skjær gjennom den ytre isolasjonen rundt omkretsen av ledningen på bunnen av den langsgående snitt. Skrell tommers-lange delen av ytre isolasjon unna. Dette vil avsløre papir fylling rundt ledningene.

•  Expose de tre ledningene i strømledningen ved forsiktig stripping indre papir isolasjon unna. Klipp av endene på papirfyllingsnivået med ytre isolasjon med et par sideskjær. Bøy hver ledning for å sikre at du ikke har kuttet gjennom plasten isolasjon.

•  Spre ledningene fra hverandre. Plasser den innvendige flate av det fremre parti mot trådene for å sikre at hver tråd strekker seg 1/2 tommers forbi sin respektive terminal.

•  Ta en 1/2 tommers av isolasjon fra endene av hver ledning med en wire stripper. Vri kobber trådene sammen.

•  Dypp vridde endene til lodding flux eller lim. Varm side av tvunnet tråd med en loddebolt. Hold enden av coiled lodde mot vridd ledningen motsatt loddebolten inntil loddetinnet smelter og renner fritt gjennom vridde tråder.

•  Sett loddet ende av hvite ledningen mellom de to flater av kleminnretningen på sølv-terminalen. Stram klemskruen fast med en flat skrutrekker.

•  Koble de resterende to ledninger på samme måte; sorte ledningen til den gullfargede terminal, grønne ledningen til den grønne terminal. Gi hver ledning en skarp slepebåt for å sikre at klemmene er stramme nok.

•  Skyv den bakre delen opp strømledningen. Juster firkantet hakk på innsiden av den bakre delen med den utstikkende tappen på fremre halvdel. Skyv de to halvdelene sammen. Sett inn de tre skruene i fronten av pluggen og skru dem ned jevnt med en stjerneskrutrekker. Stram de to skruene på strømledningen klemmekanismen på baksiden av pluggen.

•  Skill de to halvdelene av tre-pin 240 volt hunnplugg ved å løsne de tre innfelte skruer på forsiden av pluggen. Løsne ledningen klemmekanismen og skyv den tilbake halvparten av pluggen over strømledningen.

•  Strip bort en tomme av ytre isolasjon på enden av strømledningen. Fjern papirfyllmaterialet og fremstille de ender av de tre ledninger med loddemetall, som beskrevet ovenfor.

•  Sett enden av strømledningen gjennom løsnet wireklemmen og gjennom kroppen av den bakre delen av den kvinnelige pluggen. Separer ledninger og klemme loddet endene til riktige klemmer; hvite ledningen til sølv terminal, sorte ledningen til messing terminal og grønne ledningen til den grønne terminal. Stram klemskruene. Napp hver ledning for å sikre at disse er skrudd fast.

•  Stram til de to skruene i strømledningen klemme på baksiden av pluggen bolig. Nøye justere sporene i fronten av pluggen, slik at de ledende delene av den mannlige plugg på den andre enden av ledningen trenge ordentlig. Kontroller at skruehullene og hakk nøkkelen delen på de to halvdelene stille opp. Trykke de to halvdelene sammen. Sett de tre innfelte skruene i fronten av pluggen. Stram med en stjerneskrutrekker.

•  Følg instruksjonene på et multimeter bruksanvisningen og bruke instrumentet til å teste hver ledning på strømledningen for kontinuitet. Når du er fornøyd at hver ende er koblet riktig, plugge den mannlige enden av skjøteledningen til et 240 volts strømuttak og den kvinnelige slutten på hannplugg av en 240 volt elektroverktøy. Teste den nye skjøteledning ved å slå på elektroverktøyet.