Hovudside

Er Fiber Mesh Better Than netting for Concrete?

by Walther

Er Fiber Mesh Better Than netting for Concrete?

Betong kan krympe eller mister volum som den mister fuktighet. Graden av denne krymping er avhengig av betongblandingen, og forholdet mellom de forskjellige bestanddeler. Svinn kan potensielt føre til sprekkdannelser. Fiber og netting både hjelp til å takle problemene skapt av denne krymping cracking, selv om de gjør det på forskjellige måter.

Wire Mesh


Kontroll leddene er forhåndsvalgte sprekker i betongen. Ved å bestemme hvor sprekkene vil skje på forhånd, kan utbyggere minimere skaden krymping cracking ellers forårsake. Netting gjør at utbyggere å sette kontroll leddene lengre fra hverandre enn de ellers ville. Overdrevent store avstanden for styreledd muliggjør krympesprekker å danne andre steder mellom leddene, men nå netting holder betongen på begge sider av skjøten sammen.

Plast Fibers


Plastfiber faktisk oppfylle en annen rolle enn netting. Plastfiber påvirker ikke kontroll felles avstand; utbyggere vil fortsatt trenger å velge kontroll felles steder som de ville under vanlige omstendigheter. De plastfibre, men vil redusere mengden av krymping krakking som finner sted. Vanligvis plastfiberinnholdet er omtrent 0,1 volumprosent, og polypropylen er en av de mer vanlige materialer.

Sammenligning


Styreleddet avstand for plastfiberbetong er det samme som kontrollen felles avstanden for vanlig betong. Maskenett betong, derimot, kan ha en bredere kontroll felles mellomrom. Selv om deres ultimate funksjon er å hjelpe kontroll cracking, trenger netting og plast fiber ikke oppfylle samme rolle. Du bør ikke bruke plastfiber for å erstatte netting, fordi det ikke tjener samme formål.

Betraktninger


Det er viktig å huske på at verken produktet er ment å øke bæreevne av betong. Den eneste grunnen til å bruke netting er hvis du må plass kontroll leddene lenger fra hverandre enn du normalt ville grunnet felles vedlikehold, som er vanligvis på grunn av plater med en uvanlig form eller planhet, for eksempel. Plast fiber er noe du ville bruke hvis du er bekymret for plastisk svinn sprekker og ønsker å minimere den i et bestemt program.