Hovudside

Fakta om Lilium eller orientalske Hybrid Liljer

by Walther

Flere ulike blomstrende planter kalles liljer, som calla liljer og daylilies. Men de eneste sanne liljer er fra lilium slekten. Orientalske hybrid liljer er medlemmer av lilium slekten.

Identifikasjon


Orientalske hybrid liljer varierer i størrelse avhengig av sorten. De har stive stengler og smale lanse-formede blader som vokser fra bunnen av anlegget til toppen. De blomstrer på sensommeren, produsere 6- til 8-tommers, sterkt duftende blomster i farger som spenner fra hvitt til rosa, rødt eller lilla.

Typer


Orientalske hybrid liljer er tilgjengelig i en rekke av sortar. Stargazer sorten vokser mellom tre og fem meter høy og produserer dype røde blomster med hvite kanter, mens Reisens slutt variasjon er mellom 4 og 6 meter høy og bjørn flekket rosa blomster. Black Beauty, som også vokser mellom 4 og 6 meter høy, har mørke røde blomster med hvite marginer.

Betraktninger


Orientalske hybrid liljer vokser best i full sol eller lett skygge og godt drenert, litt sur jord. Noen sorter er utsatt for gulning av lavere blader, knopp dråpe og blad slipp. University of Massachusetts Extension foreslår å velge mindre mottakelige sortene. De er kaldt hardfør til ca 23 grader Fahrenheit.