Hovudside

Hvite flekker på bladene på Petunias

by Walther

Hvite flekker på bladene på Petunias

Petunia er fargerike hage blomster som vokser godt i store deler av USA. Mange petunia sortar er sykdom motstandsdyktig, hjelpe dem til å være lite vedlikehold blomster; Men det betyr ikke at de er fri for problemer.

Potensielle problemer


Soppsykdommer eller feil planting prosedyrer kan bidra til utvikling av hvite flekker på bladene og blomstene av petunia. En Botrytis sopp og dårlig jord sminke er de vanligste lidelsene for petunia.

Soppsykdom


Botrytis forårsaker en powderlike mold å utvikle seg på stilker og blader av petunia anlegget. Soppen lever i jorda og raskt sprer seg fra infiserte planter til friske planter, ifølge National Hage Bureau Inc.

Jord Problemer


Feil bruk av gjødsel samt høyt saltinnhold i jorda kan forårsake utvikling av hvit-flekket og bleket blomster. Kontakt din landbruks forlengelse kontor for jord testing hvis er usikker på om den kjemiske sammensetningen av den lokale jord.

Riktig Planting


Etter riktig planting prosedyren bidrar til å holde petunia sunt. Avstands planter flere inches hverandre i hagen gir mulighet for tilstrekkelig luftsirkulasjon, noe som gjør skadelige sopp mindre sannsynlighet for å utvikle.

Gjelder kun vannløselig gjødsel og vann planter og jord etter gjødsling, anbefaler North Dakota State University Extension. Dette bidrar til å hindre hvite gjødsel brenner på fremtidige blomster. Andre ganger, men alltid vann petunia på jord nivå for å hindre sopp fra utviklingsland på stilkene og bladene.

Hvis jord tester bevise jorda inneholder for mye salt, bland Sphagnum torvmose i jorden for naturlig salt kontroll.

Chemical Control


Å behandle en botrytis infeksjon, kontakt det lokale landbruket forlengelse kontor. Kontoret gir informasjon om godkjente soppdreper programmer for det lokale området.