Hovudside

Vanlige Sage Skadedyr

by Walther

Vanlige Sage Skadedyr

Sage er en middelhavs innfødt plante som nå vokser over hele verden. Dette medlem av Salvia familien er en populær kulinarisk urt og har medisinske, aromatiske og dekorative bruksområder. Dens løvverk vokser fra 1 til 2 meter høy i en rekke grønt til sølv til spraglete farger. Selv om salvie er motstandsdyktig mot de fleste skadedyr, noen vanlige insekter lever på bladverket sitt.

Bladlus


Selv om bladlus vanligvis ikke forårsaker massive ødeleggelser, kan store bestander forårsake skjemmende gulning og forvrengning til salvie løvverk og stunt veksten av nye planter, ifølge University of California Integrated Pest Management Program. De soft-bodied, pæreformet insekter har antenner og lange ben. Disse små grønne, brune, gule eller røde bugs pierce plantedeler og i prosessen etterlate en klebrig rester kalt honningdugg. Tilstedeværelsen av Honeydew tidvis resulterer i sotet mold, noe som fører til ytterligere skade på salvie anlegget.

Mealybugs


Mealybugs samle på undersiden av salvie blader og noen ganger i planterøtter. Skade fra den suger av disse hvite, voksaktig insekter kan forårsaker forvrengning av løvverk og føre til vismannen plantens eventuell død. Tilstedeværelsen av bomulls utseende områder vuvuzelaer på en vismann anlegget indikerer mealybug angrep.

Drivhus Whiteflies


Med mer enn tusen arter, har whiteflies blitt et verdensomspennende pest problem, ifølge University of Hawaii. Drivhus whiteflies, særlig eksisterer i tropene og subtropene, så vel som i veksthus. De er blek gul i fargen og har to sett med vinger dekket med pulveraktig hvit voks. Whiteflies suge på plantevevet. Skade, samtidig som det ikke åpenbart for øyet, oppstår når store grupper av whiteflies mate på en salvie plante, reduserer sin vitalitet. Som bladlus, whiteflies også etterlate honningdugg, noe som gjør plantene utsatt for sotet muggsopp.

Thrips


Små insekter med frynsete vinger, thrips kommer i en rekke arter. Noen arter er skadelige og andre er ufarlige. I de fleste tilfeller, bare eksperter kan identifisere de skadelige. Selv om de har vinger, thrips fly dårlig, avhengig av vinden til å bære dem over avstander. Gjemmer seg bak beslått blader og inne knopper, thrips suge bort på salvie plantevev, forlater bevis bak i arrete løvverk og små svarte avføring. Arrete bladene kan bli mer forvrengt og slå papery i tekstur. Thrips kan også injisere virus inn i vevet av salvie planter, mens de mates, noe som resulterer i mer skade på infiserte planter.

Skadedyrkontroll


Hvis et skadedyrproblem bryter ut på en vismann anlegg, identifisere skadedyr er det første trinnet i skade kontroll. Når du har identifisert den pest, kan du ta med egnede tiltak, enten gjennom kjemiske eller biologiske midler. Felles kjemiske midler for salvie skadedyrbekjempelse inkluderer insekt såper, neem olje og syntetiske sprøytemidler.