Hovudside

Slik fjerner tomatsaus flekker fra plast

by Walther

Slik fjerner tomatsaus flekker fra plast

Tomatsaus flekker omtrent alt det kontakter, inkludert klær og plast. Selv om du vasker plast umiddelbart, henger ofte en svak flekk. Skrubbing med skuremidler eller pads vil bare rubb plast, noe som gjør elementet enda mer utsatt for flekker senere. En mer kraftig og rimelig løsning for å fjerne tomatsaus flekker ligger i noen grunnleggende vaskemidler.

Bruksanvisning


•  Skyll elementet med kaldt vann (varmt vann kan koke flekken inn i plast, noe som gjør det vanskeligere å fjerne). Ta på gummihansker. Fyll en flytende målebeger halv full av kaldt vann og halvfull av klorin (være forsiktig for ikke å sprute blekemiddel når helle).

•  Bruk en svamp, dyppet i denne løsningen, for å tørke ned farget element hvis det er en flat overflate (for eksempel en plast skjærebrett); ellers, hvis plasten er en bolle, hell blandingen i bollen. Sørg for at løsningen dekker flekken - du må kanskje legge mer blekemiddel og vann til bollen er fylt.

•  La blekemiddel og vann for å bli værende på den fargede området til flekken er ikke lenger synlig (dette kan være fra ½ time til flere timer).

•  Vask plast med oppvaskmiddel og varmt vann og skyll godt. Hvis elementet er vaskes i oppvaskmaskin, kan du bare vaske det i oppvaskmaskinen. Sjekk produsentens instruksjoner før du gjør dette, vil imidlertid så mange plastgjenstander smelte i en oppvaskmaskin.