Hovudside

Slik fjerner Kondens i isolerte vinduer

by Walther

Slik fjerner Kondens i isolerte vinduer

Kondens kan bygge opp på isolerte vinduer nesten enhver tid av året. Men dette kan være et reelt problem i de kalde vintermånedene når utenfor temperaturen er gjennomgående lavere enn temperaturen innendørs. For mye kondens kan føre til andre problemer, for eksempel mugg og råte i tre vinduskarmen. Selv isolerte vinduer kan ha disse problemene hvis du ikke tar deg tid til å fjerne kondens.

Bruksanvisning


•  Slå på en takvifte eller bærbar vifte nær isolerte vinduer som dannes kondens. Den ekstra bevegelse i luften vil bidra til å fjerne fuktighet.

•  Kjør en avfukter i nærheten av de isolerte vinduer. En avfukter fjerner ekstra fuktighet i luften, og kan bidra til å fjerne den på overflater som vinduene også.

•  Hold temperaturen i hjemmet ditt regulert. Når det er for varmt inne og veldig kaldt ute, er kondens mer sannsynlig å danne. Sett din termostaten på rundt 70 grader Fahrenheit i løpet av vinteren og la den være der.

•  Tørk av kondens fra vinduene minst en gang om dagen. For overdreven problemer, kanskje du trenger å gjøre dette flere ganger om dagen for å holde fuktigheten under kontroll. Bruk absorberende klut for mer effektiv fuktighetskontroll.

Tips og advarsler


  • Hvis du tenker på å installere en peis i ditt hjem, unngå luftefrie alternativer hvis du har problemer med kondens på isolerte vinduer. Disse peiser frigjøre store mengder vanndamp, noe som vil gjøre en kondens problemet verre.