Hovudside

Beskrivelse av Leaves of en Lily

by Walther

Beskrivelse av Leaves of en Lily

Lilje planter vokse med stammer alt fra bare noen få inches høy til mer enn 8 meter høy. Bladene vokser langs stilkene i forskjellige former og ordninger avhengig av lilje variasjon. Det er noen 4000 arter av planter i mangfoldig familie Liliaceae, og det inkluderer løk, asparges og tulipaner sammen med mange arter og hybrid hage liljer. Vannliljer, med sine flate, flytende diskformede blader, er ikke sanne liljer.

Whorled Leaves


Mange Krøll-lilje (Turk hatten) liljer har flate blader arrangert i hvirvler rundt stammen. Bladet spinnehjul ligne fancy Elizabethan krager mellomrom i intervaller langs Lilys stilken. De åresprengte Bladene er lyse eller mørke grønn.

Vekselvis Arrangert Løv


Asiatiske og orientalske liljer vise sine blader vekselvis langs og rundt stammen. De lange, flate, strap-lignende blader feste direkte til stammen og utvide, så komme til et punkt. Fremtredende årer vises på de lyse grønne blader.

Oppreist, Lukkede Leaves


De mørkegrønne blader av L. candidum (Madonna lilje) klem stammen tett i en oppreist vekstmønster. Whorled basale klumper av løvverk vises tidlig i høst og forblir grønne gjennom vinteren.

Gress-lignende blader


Noen liljer vise smal, gresskledd løvverk. L. davidii produserer mørk-grønne stilker med en overflod av fine, nedadgående-curling blader som synes å være knyttet til stammen med en dusk av silkeaktig "hår". Bladverket er attraktivt selv når anlegget ikke er i blomst. L. regale (Regal lilje) viser smale som sitter tett løv rundt og langs hele stammen. Den attraktive løvverk setter av sin praktfulle, søtt duftende trompet blomster.