Hovudside

Slik feilsøker en Overoppheting Furnace

by Walther

Slik feilsøker en Overoppheting Furnace

Ovner kan overopphetes for en rekke grunner, men oftere enn ikke det grunnleggende problemet bak en overoppvarmingsovnen kan spores tilbake til luftstrømmen. Hvis din ovn ikke får nok luft, kan det bli overopphetet, slik at det å stenge ned eller selv starte en brann i ekstreme tilfeller. Luftstrøm problemer er det første du må undersøke når du feilsøker en overoppheting ovn.

Bruksanvisning


•  Sjekk din vents. Vents kan bli blokkert av møbler og andre gjenstander, som begrenser luftstrømmen og kan potensielt føre til overoppheting. Noen huseiere også lukke noen vents, enten for å spare penger på oppvarming eller for direkte varme til enkelte rom. Overoppheting kan skje hvis 60% eller mer ventilasjonsåpningene er blokkert.

•  Endre luftfilter. Filtrene i ovn blokk støv, smuss og forskjellige andre partikler som luft passerer gjennom dem. Over tid skjer mer og mer buildup og filtre kan bli tette, noe som kan føre til overoppheting. I en vanlig husholdning, bør filtrene skiftes minst en gang hver tredje måned.

•  Kontroller din ovn fordamper coil. Fordamperen spiral absorberer varme fra luften i huset ditt, og hvis det blir skadet eller blir for skittent din ovn kan begynne å sykle - avslutte og starte opp igjen - og kanskje overopphetes. Det er vanligvis en god idé å sjekke din fordamperen kveile hvert år, og rengjør den om nødvendig.

•  Sjekk din ovn er blåser fan. Den blåser leverer luft til varmeveksleren, og hvis viften er blokkert eller skitne, kan det føre til overoppheting.