Hovudside

Vaskemiddel Alternatives

by Walther

Vaskemiddel Alternatives

Konvensjonelle vaskemidler inneholde flere giftige kjemikalier inkludert fenoler og kunstige dufter som kan irritere øyne og hud og forårsake skade på miljøet. Som det største organet i kroppen din, fortjener huden beskytter. Naturlige alternativer kan rengjøre klærne dine like bra, eller bedre, enn vaskeri såpe og er sunnere for kroppen din, miljø og selv om din lommebok.

Såpe


Hvis den ikke irritere huden din når du dusjer, bør det være god nok til å bruke på klærne. Såpe fungerer godt som en erstatning for vaskemiddel på naturlige stoffer. Sørg for å bruke vanlig naturlig såpe uten tilsetningsstoffer eller tunge dufter. For ull eller lignende materialer, bland mild såpe med protein sjampo. Hvis klærne dine er ekstra stinkende, bland en revet såpe bar eller flytende såpe med boraks eller natron å fjerne lukt.

Bakepulver


Baking Soda, også kalt natriumbikarbonat, er et naturlig alternativ som kan legges til din naturlige såpe for å holde klærne myke og lukter friskt. Legge til en halv kopp til tøyet bør være tilstrekkelig. Du kan også være lurt å legge en kopp eddik i vaskesyklusen for å holde fargene skinner lys, men husk å aldri blande eddik med blekemiddel eller resultatet vil være en skunk-lignende lukt.

Boraks


Borax, også kalt natriumborat, renser, fjerner lukt og mykner klærne. Det fungerer som en naturlig blekemiddel, styrke den hvite fargen på klærne. Men i motsetning til blekemiddel, kan boraks pulver brukes med farger også, og faktisk vil gjøre dem lysere. Borax arbeider for å fjerne såperester fra klærne og desinfiserer dem. For en god hjemmelaget vaskemiddel, bland boraks pulver med såpe og vann.

Biodegratable Vaskemidler


Med større etterspørsel etter miljøvennlighet, er disse vaskemidler tar tøyet gangen med storm. Disse midlene er parfymefri og inneholder ikke fosfater eller andre uvennlige kjemikalier. Det er viktig å lese ingredienslisten før du kjøper. Som en generell tommelfingerregel, hvis du ikke kan uttale alle ingrediensene på etiketten, mest sannsynlig inneholder det kjemiske forbindelser og er best å unngå. Noen selskaper som Ecos, Mountain Green og Seventh Generation tilby disse grønne vaskemidler.