Hovudside

Har Seed Dybde påvirke en Pea Plant?

by Walther

Har Seed Dybde påvirke en Pea Plant?

En av de vanligste feilene ved gartnere er å plante frø for dypt. Riktig frø Dybden er avgjørende for å utvikle et sunt og produktivt erteplante. Seed dybde vil variere med jordtype, fuktighet tilgjengelighet og temperatur.

Jord Type


Erteplanter vokser best i rike fruktbar jord høy i organisk materiale. I disse jord erter skal plantes 1-1 halvdel inches dyp hvis fuktighet er ikke et problem. Plante frø noe dypere i rikt jordsmonn fremmer sykdommer og krever overflødig energi for frøplante å spire. I jord som inneholder mer sand, bør frø skal plantes dypere - 2-2 1/2 inches. Denne ekstra dybde tillater frøet til å nå fuktigheten som er nødvendig for spiring og vekst.

Fuktighet tilgjengelighet


Unge ert frøplanter trenger en jevn kilde til fuktighet for å holde seg i live. I perioder med tørke, bør ert frø plantes dypere for å nå fuktighet linje. Under våte sesonger bør plantes frøene grunne å holde fra drukning.

Temperatur


Erter er en kul-sesong avling. Hvis plante sent i sesongen eller når været er uvanlig varm, ert frø skal plantes dypere, 2 1/2 inches. Dette gjør frøet å være kul og nå fuktighet linje. Hvis været er uvanlig kjølig, vil plante frø grunne tillate dem å varme nok og spire. Kjølig vær og planting for dypt vil fremme sykdom og forfall av ert frø.