Hovudside

DIY: sprøytebetong svømmebasseng

by Walther

Når en entreprenør snakker om å bygge en sprøytebetong svømmebasseng, ikke la terminologien kaste deg av. Sprøytebetong refererer til den metode hvor entreprenøren blander betong forbindelse som anvendes for å danne skallet av bassenget. Ferd med å bygge en sprøytebetong bassenget ikke virkelig skiller seg fra det å konstruere noen andre i bakken betong basseng. Utdanne deg selv på pool-building prosess; lære det grunnleggende sprøytebetong, sin søknad og beste praksis for å bygge en i bakken basseng.

Sprøytebetong Forklart


Den eneste forskjellen mellom sprøytebetong og sprøytebetong --- de to mest populære valg av betong som brukes til i bakken bassenger --- involverer deres bruk på tuftene av bassenget prosjektet. Begge består av en blanding av sement, sand og vann. Entreprenøren vil blande sprøytebetong før bringe den til området, og deretter blande det igjen med luft når mens sprøyting det gjennom en slange på veggene i bassenget. Sprøytebetong, på den annen side, er en tørr blanding som entreprenøren vil blande seg med vann og luft under sprøyting av den på plass. Entreprenører har gjort sprøytebetong et populært valg på grunn av sin letthet og hurtighet av bruk, sammen med muligheten for å blande det rett på området,

Graving og klargjøring


Før du starter noen pool installasjon, sjekk med din kommune for å finne ut om du trenger å trekke en byggetillatelse. Deretter begynne å planlegge dimensjonene og plassering for bassenget.

Å grave hullet for bassenget, vil du trenge tung jord i bevegelse maskiner, for eksempel en traktorgraver eller grus dumperen. Legg ut omkretsen av bassenget med stakes, eller skissere området på bakken med kalk.

Etter å stake ut området, bryte bakken og grave til ønsket dybde. Utgravningen utgjør en svært viktig del av byggeprosessen for betongbassenger, som du trenger å gjøre dimensjonene presis. Med dette i bakhodet, først fylle hullet for å gjøre det 6 til 12 inches mindre enn hva som vil bli den faktiske størrelsen på bassenget. Senere vil du bruke håndverktøy for å skjære ut den eksakte formen, hindrer den vanskelige prosessen med å tilbakefylling hullet hvis du gjør det for stort. Ved å bruke håndverktøy, vil du forme veggene og bli kvitt noen steiner eller rusk.

Å gi den i bakken basseng mer styrke og holdbarhet, armeringsjern trenger å bli satt på plass. Disse stengene, kalt armeringsstål, ser ut som stål fekting og legges hele veien rundt innsiden av bassenget. Disse er senere sprøytes med betong.

Etter at jernet er på plass, er de mekaniske systemer installert. Disse systemene inkluderer alt av rørleggerarbeid for pumpen og filteret, elektriske systemer for lys eller en varmeovn. Rørene må bli satt på plass, monteres gjennom armeringsjern og bringes til overflaten.

Sprøyting Betong


Til slutt, pumpe sprøytebetong vilje gjennom en slange og spray det over armeringsjern. Første spray betongen over bunnen av bassenget og jevn den ut med en sparkel. Etter at bunnen har tørket, sprayes betong over stengene på veggene. Igjen, bruk en sparkel å gi veggene form. Gjøre veggene et sted mellom seks og ni inches tykke, noe som vil kreve at du legge et lag av betong senere.

Installert mestring siste langs kantene av bassenget. Dette materialet vil skape en overgang fra innsiden av bassenget på utsiden.