Hovudside

Informasjon om Økende Pecan trær fra frø

by Walther

Informasjon om Økende Pecan trær fra frø

Pecan trær er et verdifullt landskap ressurs som gir skygge og skjønnhet. De produserer også en mutter som er næringsrik og deilig. I USA, er pecan innfødt til Sørøst og nedre Midtvesten. Pekannøtter vokse i god alluvial, fuktig jord. Alluviale jord har en blanding av leire, silt, sand og grus. Pekannøtter trær er medlem av hickory familie og vokse til høyder på 140 meter. Tre til fire år gamle trær vil produsere noen nøtter, med betydelig produksjon oppnådd i åttende eller niende år, ifølge University of Arizona Extension. Pekannøtter vil produsere for 100 år eller mer.

Innsamling


Samle nøtter, som inneholder frøene, når de faller fra treet i løpet av høsten. Variantene som produserer de beste kald hardfør prøver fra frø er 'Colby' og 'Giles' råder University of Missouri Extension. Når samle nøtter hvor variantene ikke er kjent, se etter egenskaper som mutter størrelse, treet form og mutter produksjon. Vurder også kjernen, eller mutter kjøtt, i prosent av totalvekten av mutteren. Husk treet som vokser fra mutteren kan ikke nødvendigvis følge sine foreldres vaner, enten fordi den vokser under ulike forhold, eller fordi det er fra en hybrid, og kan gå tilbake til den opprinnelige rotstokken. Se etter nøtter i god stand og fri for sprekker. Vask nøtter og fjern dem som float siden de ikke vil spire godt. Suge dem i vann i 24 timer.

Stratify


Stratify frø å "gjøre dem tror de har tålt en våt vinter," i henhold til Texas A & M AgriLife Extension. Når nøttene har dynket i 24 timer, plassere dem i kjøleskapet. Opprettholde en temperatur mellom 36 og 41 grader F. La nøttene i kjøleskapet i 30 til 60 dager, ifølge US Department of Agriculture.

Starter In-Place


For optimale vekstforhold i jorda må være dyp og har god drenering. Dårlige dreneringsforholdene vil føre pecan trær for å dø. Riverbed eller alluviale jord er den foretrukne type jord for pekannøtter. Plant 04:57 stratifisert nøtter sammen, to inches dyp. Alltid markere stedet slik at du vet hvor de er. Fjern de minst livskraftige planter i løpet av det første året, forlater den sterkeste til å vokse uten konkurranse.

Andre alternativer


Spre det frø barnehage-stil eller i containere fungerer også. Barnehager bruker en dyp, sandholdig leirjord med rader fordelt fire meter fra hverandre. Plant stratifisert nøtter 2 inches dyp og plass dem to meter fra hverandre. Grow pekannøtter i containere uten bunner som sitter på en wire skjerm benk. Dette hindrer pæleroten fra sirkle rundt i bunnen av beholderen.

Omsorg


Gjødsle in-sted og oppvekst trær i midten av juli det første året ved hjelp av en slow-release gjødsel. Ikke beskjære pecan trær for de første par årene. Etter det tredje året fjerne noen av lemmer rundt de nedre deler av stammen, men la noen til å fjerne det neste året. Sørg for å fjerne eventuelle syke, skadede eller døde lemmer som du ser dem.