Hovudside

Hvordan Transplant Vegetabilske Planter

by Walther

Hvordan Transplant Vegetabilske Planter

Når dine potte vegetabilske frøplanter er omtrent seks til åtte inches tall det er på tide å transplantere dem inn i grønnsakshagen. Mens det kan virke enkelt nok å grave et hull og plante frøplante, må du sette litt mer planlegging og omsorg i transplanterer. Til riktig transplantere grønnsaker planter du trenger for å forberede frøplanter for utendørs samt skape den optimale miljø for vellykket produksjon.

Bruksanvisning


•  Harden off potte vegetabilske frøplanter å akklimatisere dem til utendørs forholdene dag og natt ved å sette dine frøplanter utenfor for en dag i et beskyttet område i direkte sollys og vind og bringe frøplantene inne over natten.

•  Plasser spirene i sollys, fortsatt beskyttet mot vind, for to til tre timer dagen etter, og deretter tilbake til lys skygge. Øke antall timer med direkte sollys og tilgang til vind hver dag i løpet av neste uke til du kan la spirene ute hele dagen og natten.

•  Se på anlegget lappen som følger med frøplante å finne ut om din vegetabilsk foretrekker sol eller skygge og hvor langt fra hverandre hver plante trenger for å være fra andre. De fleste vegetabilske planter vil kreve full sol, men avstanden kan variere fra seks inches til tre meter fra hverandre.

•  Grav et område helt eller delvis sol der du vil at grønnsaker være. Hullet bør være stor nok for de vegetabilske planter man har og den nødvendige avstanden. Grave seg ned til en fot dyp og bryter opp jordsmonnet så mye som mulig slik at det er lett og løs.

•  Legg opp til to shovelfuls av hagejord eller kompost per kvadratmeter plass i din gravd området over løsnet jord. Bland frisk jord eller kompost på med den eksisterende jord så dypt som du har gravd, og legger mer hagejord eller kompost som ønsket hvis den eksisterende jord er sand eller rik med leire.

•  Påfør en allsidig gjødsel følge produsentens anvisninger for mengden å bruke og størrelsen plass du ønsker å forbedre. Bland gjødsel på med løs jord så dypt som emballasjen anbefaler.

•  Dig små hull på størrelse med hvert herdet frøplante sin pott etter avstanden som trengs av dine spesifikke grønnsaker. Fjern plast frøplante potten fra vegetabilske frøplanter, holde roten ballen intakt, og sette hver frøplante i sin forberedt hull samme dybde som beholderen.

•  Firm jorda rundt hver frøplante uten å pakke det ned. Vanne spirene lett å fukte jorda uten gjennomvåt dem. Vann lett 2-3 ganger i uken for å holde de grunn baller av dine frøplanter fuktige for den første måneden, og deretter bytte til dypere vanning en gang i uken når ny vekst vises.

Tips og advarsler


  • Nye frøplanter kan gå gjennom transplantasjon sjokk der anlegget ser ut til å ha sluttet å vokse ennå ikke dør. Fortsett til vann og ta vare på dine frøplanter gjennom denne tidsperioden som planten jobber med å styrke røtter og bli etablert.