Hovudside

Dybde for Planting Tulip pærer

by Walther

Dybde for Planting Tulip pærer

Enkelt å plante, tulipaner legge farge til en blomst seng hver vår med svært lite vedlikehold. Avhengig av variasjon, tulipaner blomstrer fra mars til mai. Tulipaner er ofte plantet i blomsterbed og i grenser, men også lage attraktive container planter for dekk eller verandaer. Andre vanlig plantet vårløker inkluderer påskeliljer, krokus, og amaryllis.

Typer av Tulipaner


Hundrevis av varianter av tulipaner er tilgjengelige via postordrekataloger, på hagesentre og hjemme forbedring butikkene. Med så mange varianter, kan det være vanskelig å velge. Enkle Tidlige og Double Tidlig tulipaner er en tidlig vår favoritt produserer røde, gule eller hvite blomster. Darwin Hybrider er en tradisjonell tidlig rød tulipan. Mendel, Triumph og Darwin tulipaner blomstrer senere og er tilgjengelig i en rekke farger, inkludert hvit, rosa, rød, oransje, gul og lilla. En annen pålitelig favoritt er sent-blomstrende Cottage tulipan, som blomstrer i mai og har lange, smale blomster. En annen mai blomstringen tulipan er Double Late, som har store, tunge oppblomstringer ligner peoner.

Planting Forslag


Tulipaner krever full sol mesteparten av dagen når de blomstrer. Tulipaner som blomstrer i skyggen vil bøye mot solen. Men fordi de blomstrer tidlig i sesongen før trærne er fullt bladde, tulipaner kan trygt plantet i blomsterbed henhold løvtrær eller ved siden av andre senere-blomstrende stauder. Tulipaner kan også plantes som en kant langs et fortau eller oppkjørselen, foran hekker, eller i containere.

Planting Tulip pærer


Tulipaner skal plantes omtrent tre ganger så dypt som diameteren av pæren. Tulipaner vokser best i godt drenert jord. Hvis jorden i blomsterbedet inneholder leire, bland organisk materiale som kompost, strimlet bark eller sagflis. Gjødsel kan også legges på tidspunktet for planting for å støtte sunn pære vekst. Tilsett ca 1 ss. av et gjødningsmiddel som er høy i fosfor og kalium til bunnen av plantehullet, og lokket med 2 inches av jord før planting tulipan pære.

Splitte Tulip pærer


Tulipaner reprodusere ved å dyrke en ny pære, eller offset, komplett med egen rotsystem. Disse nye pærer kan skilles fra hoved tulipanløk og plantet i blomsterbedet. Tulip divisjon gjøres best på høsten før den første frosten eller sent på våren etter at tulipan løvverk har slått gul og begynt å visne. Tulipaner pærer bør deles med noen års mellomrom når blomst størrelse eller mengde reduseres.

Rovdyr og skadedyr


Jordrotter, skogmus og andre gnagere vil spise tulipaner. Hvis gnagere er et problem i blomsterbed, for å plante tulipaner i ¼-tommers mesh kurver minimere skader. Når du er i blomst, kan bladlus være et problem. Rutine sprøyting av et insektmiddel kan redusere skade av bladlus.