Hovudside

Når til Start Hage Seeds under lys i sone 5

by Walther

Når til Start Hage Seeds under lys i sone 5

Starter frø innendørs under lys er en fin måte å spare penger, vokser et bredere utvalg av planter og få et forsprang på hagesesongen. Planter startet innendørs og ordentlig herdet av vil blomster eller produsere grønnsaker raskere enn de som startet i bakken. Herding av er prosessen med å hjelpe plantene tilpasse seg nye vekstforhold. Gartnere i US Department of Agricultural hardførhet sone 5 vil ønske å begynne ca 12 uker før den siste frost i sitt område, noe som er normalt rundt 15 mai.

10 til 12 uker


Frø som tar lengre tid å spire, eller vokse, er de beste til å starte under lys 10 til 12 uker før den siste frost dato for ditt område. For gartnere i USDA hardførhet sone 5, er denne perioden mellom 26 februar og 12. mars. Før sådd frø, sørg for å ha din vokse lysene satt opp, din ætt startmaterialer ren, merking materialer klar. Også mikse og fukte jorda. Frø å så i løpet av dette tidsrommet inkludere blomkål, hodet salat, kål, brokkoli, aksjer, petunia og lobelia.

8 til 9 uker


Den andre og tredje uka i mars er det åtte-ni ukers tidsramme for så frø innendørs under lys for gartnere i USDA hardførhet sone 5. så frø av verbena, ageratum, Snapdragon, Columbine, alyssum, salvie, dahlia, celosia og scabiosa på eller etter 19 mars. Frø å så på 26 mars, som er åtte uker før den siste våren frost, er årlig aster, dianthus, Vinca, statice og malt tungen (Salpiglossis). Som frøet start sesongen utvikler seg, må du huske hvor mye rom tilgjengelig for dyrking av planter. Planting ett frø pr potten vil eliminere behovet for separering av unge frøplanter senere.

6 til 7 uker


De to første ukene av april markerer seks-syv ukers seedet start tidsramme. 2 april og 9 april er de to datoene. Det er fristende å flytte frøplanter startet under lys utendørs, eller til og med direkte frø, i løpet av denne tiden, men unngå denne fristelsen. Det er fortsatt en sjanse for frost i USDA hardførhet sone 5 og det betyr ubeskyttet, vil anbuds frøplanter lide skade eller dø hvis en uventet frost forekommer. Så frø av tomater, paprika, auberginer, årlig phlox, Nicotiana, Zinnia, marigold, fire-klokken, globe amaranth, Cleome og kosmos innendørs under lyser uken av april 2. så frø av ringblomst, mose rose og noen av de frø du ikke får sådd i løpet av forrige uke i løpet av uken 9. april.

4 uker


23 april er bare fire uker unna den siste frost dato 15. mai i USDA hardførhet sone 5. Dette er den ideell dato for såing frø av hurtigvoksende blomster og grønnsaker, som agurk, squash, vannmelon, honningmelon, gresskar, basilikum, salat, calendula, samt frø av noen blomstrende stauder eller andre planter du ikke får plantet tidligere i sesongen eller ikke ønsker å dirigere purke i hagen. En årlig plante er en som vokser, blomster, setter frø og dør i en vekstsesong.