Hovudside

Når man skal plante Tvunget Tulip pærer

by Walther

Når man skal plante Tvunget Tulip pærer

Tulipaner gi en fargerik utstilling tidlig på våren. Disse prangende blomster vokse fra hardfør pærer som er igjen i bakken hele vinteren og spire så snart snøen smelter og sola varmer jorda. Unge skudd vokser raskt, produsere store oppblomstringer som varer i en uke eller mer, men du trenger ikke å vente til våren for å nyte blomstrende tulipaner. Med litt planlegging, kan du tvinge tulipaner til å blomstre inne i midt på vinteren.

Velge Lyspærer


Undersøke pærer nøye og velge store faste pærer uten noen tegn på sykdom eller blemmer. Sunn pærer produsere robuste planter og blomster. Små eller myke pærer generelt gi dårligere blomstrer. Velg Darwin, Tidlig eller Double Bloom eller en Triumph for best resultat.

Beholdere


Velg en beholder for voksende tulipaner. Plast eller terracotta blomsterpotter gjøre ideelle containere, men du kan bruke dekorative vaser eller skåler så lenge du gir tilstrekkelig drenering.

Jord


Fylle et 6-tommers beholder med løs all-purpose pottejord i en dybde på 1 cm. Posisjons fem eller seks tulipaner i jorda slik at den flate siden av boblen hviler mot utsiden av potten og toppen av pære er litt under toppen av beholderen. Pærer bør være tettsittende, uten mellomrom mellom dem.

Forberedelse


Legg potting jord rundt bunnen av pærene, men la den øverste ½ tommers av pære av eksponert. Vann grundig. Hvis du tvinger mer enn ett utvalg av tulipaner, merke beholderen med navn og dato for planting. Vurdere å starte pærer to til tre uker fra hverandre for å forlenge blomstringen.

Cold Storage


Sett i et kjølig mørkt område for 12 til 16 uker. Temperatur bør ligge mellom 40 og 45 grader F. Lagring pærene i kjøleskapet er alltid et alternativ, men kan ikke være praktisk. Prøv en rot kjeller eller bod. Hvis vintervær i ditt område holder seg over frysepunktet, plassere tulipanløkene i et uoppvarmet sted som for eksempel en garasje eller skur.

Justering til Lys


Fjerne pærene fra kjølelager og plass på et kjølig sted de får filtrert lys og hvor temperaturene varierer mellom 50 og 60 grader F. Sjekk inn en uke. Unge gule skuddene kan allerede være til stede, men vil raskt bli grønn i løpet av få dager.

Tvinge Blooms


Flytt tulipan container til et område som mottar lys og holder en temperatur på 60 til 70 grader F. Hold jorden jevnt fuktig og slå planter daglig for å oppmuntre til og med vekst. Tulipaner vil blomstre i 4 til 6 uker. Bruk som centerpieces på tabeller eller kapper.