Hovudside

Hvordan bygge en Storm Shelter

by Walther

Hvordan bygge en Storm Shelter

De fleste av oss bor i områder hvor stormene kan bli farlig fort, om de store orkaner på hav eller de destruktive tornadoer som hopper over det indre av landet i løpet av våren og sommeren. De fleste steder i de nordlige slettene kan forvente en snøstorm-type snø storm en gang i vinter og folk i New England frykter hylende Nor'easter. Alle ser når været blir dårlig for alvorlig tordenvær og kraftig vind. Kort om å bygge et komplett safe på rommet, et alternativ som mange Gulf kysten innbyggere velger etter de siste katastrofale orkan sesonger, er det planer og kilder for midlertidig til langsiktige storm tilfluktsrom tilgjengelige fra flere kilder. Uansett hvor du bor og hva budsjettet, kan du lage ly fra stormen å gi deg og din familie en bedre sjanse til å overleve når disse kraftige værhendelser kommer din vei.

Bruksanvisning


•  Finn plass til ly. Den beste ly er en du kan få til i en hast. Kjellere er best for stormer hvor flom er ikke en mulighet. Hvis du bor i landet, kanskje du har en gammel grønnsak kjeller, med en vinklet dør til å trekke opp og gå ned trappene. En sentral hall eller bad uten vinduer på en hovedetasjen kan også brukes til et krisesenter. Enten ly skal brukes for midlertidig sikkerhet fra en tornado eller som en utvidet-opphold trygg havn fra en snøstorm, den bør ha nok plass for familien å spise, sove og sitte, lagringsplass for mat, vann, kommunikasjonsenheter og makt samt en måte å kvitte seg med avfall.

•  Bruk parkett og strukturelle kompositter å bygge et rom i det sørvestlige hjørnet av kjelleren eller som forsterkning for buer og døråpninger i første etasje. Disse produseres treprodukter er sterkere og motstandsdyktig mer fuktighet enn vanlig trevirke, og de vil ikke splintres. Hvis du bruker en gammel kjeller, få en ingeniør med grøfting erfaring til å gi deg råd om hvordan best å forsterke den.

•  Fest taket. Bruk orkan klipp (kreves av mange lokaliteter for tak bjelkene) for å feste stendere til gulvbjelker. Den ekstra liten bit av stabilitet de gir kan være kritisk.

•  Konstruer lagringsplass som en del av din ly. Du trenger å lagre vann, mat, tepper og andre forsyninger for alt fra en ettermiddag til en uke, avhengig av hva slags stormer ditt område erfaringer. Inkluderer lagring og batterier for lys, radioer og mobiltelefoner. Skaffe boliger for en bærbar generator (utmattet riktig) hvis du kan forutse en situasjon hvor du ville være uten strøm i en lengre periode.

•  Sørg for deponering av avfall i konstruksjonen. Du bare må kanskje en papirkurv kan eller du kan forutse holder lenge nok til å trenge en liten kjemisk toalett. Hvis det er et toalett i tilknytning til en kjeller ly, innlemme det i planen, men sørg for at det er en måte å skru vannet av og på - vann og gass linjer er ofte påvirket av skaden gjort av voldsomme stormer.

Tips og advarsler


  • Flere grønne alternativer går inn i produsert materialer markedet. MDF og tre-plast kompositter bruker resirkulerte plast og treavfall, eliminerer behovet for giftige lim. Dette materialet blir brukt for dekk og andre programmer når en lett, robust, vedlikeholdsfritt materiale er nødvendig.
  • Husk at de fleste stormer er ikke de katastrofale monstre som ødelegger alt og alle på sin vei. En fornuftig plan forbereder for den type storm ditt område erfaringer.
  • Vi er heldige som har et varslingssystem i denne delen av verden for å gi oss beskjed når og hvor alvorlige stormer forekommer. Kjøp en vær radio eller lære å bruke National Weather Service sin informativ nettside.
  • Hvis du bor i et område som er flomutsatt, har din beredskapsorganisasjonen evakueringsplaner. Være kjent med disse planene og gi lagring på en øvre etasje for alle verdisaker eller minner som du ikke kan bære.
  • Bruk lagring som en del av design for å forsterke og gi stabilitet. Bygg i hyller og skap i stedet for å bruke frittstående metall hyller.
  • Storm ly forberedelse bør ikke lulle deg inn i en falsk følelse av trygghet. Vær forberedt på å forlate hvis en evakueringsordren blir kringkastet.
  • Ved bruk av parkett eller strukturelle kompositter, sørg for at de er trygge for innendørs bruk. Insister på MDI eller polyuretan snarere enn formaldehyd UF eller PF lim.