Hovudside

Hvordan Vask organza

by Walther

Hvordan Vask organza

Designet primært for glamour i kjoler, kjoler, undertøy, skjerf og slips, kan organza inneholde et bredt spekter av lys og rene fibre, inkludert silke, rayon, nylon og polyester. Organza kan også brukes i møbler som draperier og møbeltrekk. Organza ligner på ren, delikat og myk chiffon, bortsett organza har en stivhet til det. Produsenter gjør organza ved hjelp av en åpen veve med eksepsjonelt tynne fibre, noe som gjør organza svært skjør og utsatt for vann flekker og fargestoff tap. Når du trenger å vaske organza, må du være forsiktig for å unngå å skade stoffet.

Bruksanvisning


•  Sjekk etiketten for instruksjoner om hvordan du rengjør organza blanding du har. Noen organza stoff har etiketter instruere at du tørke ren bare.

•  Bruk en stor vask å suge din organza klær, noe som sikrer plagget har plass til å spre seg. Knusing plagget kan være skadelig for skjøre stoffet.

•  Bruk varmt vann og en mild såpe som oppvaskmiddel og forsiktig hånd vaske delikat organza. Sikre vanntemperaturen holder seg på 90 grader F ved å holde en kjøtt eller godteri termometer under varmt vann tappekran. Justere elektrisk eller gass varmtvannsbereder termostat i henhold til produsentens anvisninger dersom temperaturen er høyere enn 90 grader F. og husk å justere varmtvannsbereder termostater tilbake til sine opprinnelige trygge målinger i henhold til apparatets instruksjoner etter vask organza. Du kan også overvåke vanntemperaturen med termometer og kaldt vann.

•  Skyll organza grundig og deretter linje tørr. Ikke klem eller vri klærne for å fjerne vann, bare henge den opp til tørk.

Tips og advarsler


  • Stryke non-polyester organza elementet på feil side ved en lav temperatur ved hjelp av ett eller to stykker av 100 prosent silke organza kuttet til 14 av 20 inches. Disse biter av silke organza blir presse kluter, som du plasserer på toppen av organza elementet og jern på toppen av det. Presse kluter også hindrer stoffet fra å få skinne du kan få fra stryke direkte på toppen av stoffet.
  • Hvis etiketten på din organza elementet sier "Dry Clean Only", ikke forsøk å hånd vaske det - ta plagget til renseri og sikre at de tørke rense organza stedet for å bruke datastyrte "våt rengjøring" prosess noen tørr rengjøringsmidler har, noe som kan føre til at organza å krympe eller falme.
  • Ikke stryk polyester organza, siden det vil smelte, ødelegger plagget.
  • Ikke bruk en dampstrykejern på silke organza for å unngå flekker på stoffet. Bruk en vannspreder i stedet for damp, men teste det først på et lite synlig område av plagget.