Hovudside

Hvordan Plant Brasil Nut Trees Fra frø

by Walther

Av de mange høye trær i regnskogen, er det Brasil mutter treet en av de mest spennende. Beryktet for å kreve svært spesifikke vilkår for vekst, blomstring og fruiting, er paranøtter vanligvis høstes direkte fra ville trær. Brasil mutter trær har en høyde på ca 160 meter, og når dyrket riktig produserer kremhvite blomster og massive segmenterte frukt fylt med spiselige nøtter. Voksende disse trærne er en vanskelig, men veldig givende oppgave.

Bruksanvisning


Økende Brasil Nut Trees fra frø


•  Få en rå Brasil mutter. De fleste paranøtter importert til USA gjennomgå en behandling som involverer bløtlegging og koking. Koke dreper sæd, noe som gjør det umulig å spire. Riktig frø lager kan kjøpes gjennom elektroniske barnehager, høstes direkte fra trærne i regnskogen, eller innhentet i spesielle markeder. Gjør din forskning og spør mange spørsmål for å sikre at du får sunne, rå nøtter for planting.

•  Bløtlegg frøene. Soaking lar ytre skall av frø for å myke opp for avskalling, og gjør at mutteren tid til å spire. Fylle en stor norgesglass en tredjedel full med nøtter fortsatt i skall, og dekke for tjuefire timer. Hell ut vannet og skyll nøttene. Fortsette prosessen, redusere soaking tid til åtte timers intervaller til du ser spirende. Når du ser spirende, fjerner den ytre skall av mutteren nøye.

•  Klargjør planting området. Paranøtter krever en rekke svært spesifikke forhold for å spire. Den beste måten å oppnå de fleste av disse forholdene er å forberede et miljø som ligner regnskogen. Fylle en stor størrelse hermetisering jar To tredjedeler full med fuktig, næringsrik blomsterjord. Har et stykke cheesecloth og en strikk tilgjengelig for å dekke glasset når spiren har blitt plantet.

•  Plant frø. Lage en fordypning i jorden dypt nok til å dekke hele frø. Dekke frø med jord og vann moderat uten å gjøre jorda bløte. Dekk glasset med cheesecloth, og fest den med en strikk. Sett glasset på et sted med lav eller indirekte sollys.

•  Oppretthold frøplante. Sjekk frøet ofte for tegn på spiring eller mislykkede spiring. En spirende frø vil vise tegn til spiring, mens en mislykket spiring vil vise mugg i glasset. Hvis din ætt har spiret, flytte glasset til en solrik beliggenhet. Ta av cheesecloth for cirka tre til fire timer om dagen for å gi anlegget frisk luft. Vann treet etter behov. Når treet utvikler et sett med ekte blader, flytte den til et større, dekket potten slik at den har plass til å vokse.