Hovudside

Er Lisianthus Giftige?

by Walther

Er Lisianthus Giftige?

Lisianthus (Eustoma grandiflorum) er verdsatt for sine roselike blomstrer. Selv om det er en flerårig eller biennale i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 10, det ofte er dyrket som en årlig. Lisianthus er ikke enkel å dyrke, men dens utseende gjør det vel verdt innsatsen for mange hjem gartnere. Planten er ikke giftig for mennesker og dyr.

Trygt for mennesker og dyr


Selv om lisianthus ikke er kjent for å inneholde giftstoffer som er skadelig for mennesker eller dyr, utgjør noen plante potensialet for skade hvis en del av anlegget blir sittende fast i en persons eller dyrets hals, eller hvis en person eller dyr har en allergisk reaksjon på anlegget . Hvis du mistenker at barnet ditt inge del av en lisianthus plante, bør du kontakte legen din umiddelbart for råd. Ta kontakt med din veterinær om du mistenker at kjæledyret spiste en del av anlegget. Hvis enten legen ber om en avtale, ta en bit av anlegget med deg for å hjelpe legen stille en diagnose og plan for behandling om nødvendig.

I hagen din


Standard størrelse varianter av Lisianthus vokse til en maksimal høyde på omtrent 3 meter og en maksimal bredde på omtrent en fot. Dverg sortar gjøre det bra som container planter. Avhengig av variasjon, Lisianthus blomster er nyanser av krem, rosa, blå og lilla mot sann-grønne blader.

I en Vase


Lisianthus blomster anses ønskelig delvis for sin langvarige vase liv. De er utmerkede snittblomster, i henhold til Missouri Botanical Garden nettside. De blomstrer kan leve opp til to uker etter å ha blitt kuttet. De er populære blomsterhandler blomster og en favoritt i cut-blomsterhager.

Dyrking tips


Nedsiden av lisianthus er at det er litt vanskelig å dyrke. Det tar opp til fem måneder på å vokse fra frø. Starter Lisianthus planter fra frø innendørs i et frø brett minst tre måneder før den estimerte siste frost dato er den beste tilnærmingen. Hvis du starter frøene inne i januar, bør plantene være klar til å bli plantet ute i mai. Velg et sted som utsettes for full sol og med godt drenerende, nøytral eller alkalisk jord. Lisianthus ikke gjøre det bra i regnvær eller på annen måte våte forhold eller i sur jord.