Hovudside

Deler av en Spider Plant

by Walther

Deler av en Spider Plant

Chlorophytum comosum, bedre kjent som edderkopp plante, er en populær stueplante som er lett å vokse og nesten vedlikeholdsfrie annet enn sporadisk vanning når jorden virker tørt. Edderkopp plantene vokser raskt fra en tuberous rot som sender opp lang bi-farget, piggete blader fra sin krone. Disse lange stilker bærer små hvite blomster, som små nye planter dukke opp.

Fysiske Kjennetegn


En edderkopp plantens røtter vokse ut i alle retninger fra en knoll, og de raskt kan fylle uansett beholder den er i, slik at det å være pot-bundet. Når dette skjer, må den bli transplantert inn i et større pot. En pott-bundet anlegget slutter å vokse til sine røtter er gitt mer plass. Bladlignende blader som varierer i farge fra lys til dyp grønn eller grønn med en kremhvit sentrum strek, vokse i et stramt klynge fra anlegget krone like under jordnivå, og luft ut for å gi anlegget en leggy utseende. Stilkene som produserer nye planter også dukke opp fra kronen når plantene er konsekvent utsatt for 12 timer med dagslys. Chlorophytum comosum "Vittatum" og Chlorophytum comosum "variegatum" er de to mest dyrkede sorter; Variegatum er litt mindre enn Vitatum.

Spider Babies


Tiny nye edderkopp planter er kopier av morplanten i at de består av ørsmå ubebygde røtter, en liten krone og en klynge av umodne blader som vokser i en oppreist mønster. Om lov til å forbli på stilkene, fortsetter de å vokse og kan til slutt renne morplanten av næringsstoffer. De kan også begynne å sende ut stilker, som igjen produserer flere nye planter av sine egne. Det er ikke uvanlig å se en forsømt edderkopp plante lastet med et dusin nye planter hengende fra stilker som veier det ned. Ny vekst bør bli avskåret og repotted regelmessig, og de frukt stilker trimmet tilbake til bare noen få inches over hoved krone.

Vekst Vaner


En edderkopp planten kan vokse til maksimal høyde på 24 inches med spisse blader som når 10 til 12 inches i lengde, som strekker seg fra sentrum av anlegget, og hengende ned over kanten av potten. Lianer bærer blomster og nye edderkopp planter kan vokse til 24 inches, og henge ned lenger som vekten av nye planter øker. Lysnivåer påvirke en edderkopp plantens farge; planter som utsettes for mindre lys er dypere grønn i fargen, mens planter utsatt for for mye direkte sollys er lysere i fargen.

Spider Plant Care


I motsetning til mange stueplanter, edderkopp planter trenger sjelden supplerende befruktning. Et allsidig hus plantegjødsel brukt følgende etiketten retninger burde holde dersom anlegget starter jakt hengende eller laber. Overwatering kan raskt drepe en edderkopp plante; vann bare når jorden føles helt tørr og bare til jord føles fuktig å ta på. Spider planter utsatt for kulde kan utvikle myke gjennomsiktige blader, en situasjon som kan reverseres ved å flytte anlegget til et varmere sted. For mye direkte sollys kan brenne en edderkopp plantens blader, snu deres tips brun, og bladene kan begynne å falle sammen og bli hengslete, en situasjon som kan avhjelpes ved å gi anlegget en drink og flytte den et sted ute av direkte sollys.