Hovudside

Hvordan Grow Pumpkins for en Jack O'Lantern

by Walther


Gresskar er varme-sesongen grønnsaker som er dyrket i alle deler av USA i århundrer. Tidlig legger og moderne dyrkere både har brukt gresskar for mat og pynt, og visse varianter av gresskar, for eksempel Autumn Gold, gjør utmerket Jack O'Lanterns. Med riktig planting og omsorg, kan du dyrke gresskar som vil være gode kandidater til å skjære inn i Halloween Jack O'Lanterns.

Bruksanvisning


•  Start gresskarfrø hvor det ikke lenger er noen fare for frost, fordi gresskarfrø ikke vil spire ordentlig i kald jord. I de fleste steder i USA, har tenkt på å starte din frø utendørs i slutten av mai hvis du ønsker å høste gresskar i tid for Halloween. I svært varme steder, for eksempel i Deep South, kan du vente så lenge begynnelsen av juli for å plante.

•  Form hauger, også kjent som "hills" for å plante gresskarfrø. Du må kanskje legge til ekstra planting jord til hagejord for å danne hauger. Gjør haugene en fot høy og ca 3 meter i diameter. Plass åsene 3 meter fra hverandre, og i rader som er 4 til 6 meter fra hverandre.

•  Plant gresskarfrø 1 cm dypt inn i bakken. Du kan plante fire eller fem frø i hver bakke. Overvåke gresskarfrø. Når frøene er etablert og du begynner å se frøplanter spirer opp, fjerne alt, men de to eller tre sterkeste jakt frøplanter.

•  Vann åsene bare når det blir lengre perioder med tørke på forsommeren. Vår og sommer regn bør gi tilstrekkelig vann for gresskar. Hvis jorda føles veldig tørr å ta på, deretter vann. Men vær forsiktig aldri å oversvømme jorden ved overwatering.

•  Fjern ugress med en hage hakke når du ser dem dukke opp rundt plantene. Prøv å unngå å bruke insektmidler, som de kan drepe bier som er nødvendig for gresskar og squash pollinering. Hvis du trenger å bruke insektmidler, bare bruke dem tidlig på kvelden når blomstrer på plantene er lukket og biene ikke besøker blomstene.

•  Harvests gresskar i september eller oktober når fargen er solid oransje og bark er vanskelig. Du kan høste gresskar ved å kutte dem ut av vintreet med beskjæringssakser, og pass på å la 4 inches av vintreet intakt.