Hovudside

Hvordan Beskjær Pomegranates

by Walther

Hvordan Beskjær Pomegranates

Granateple er en frukt kjent for sine spiselige frø. Den vokser på en busk mellom 6 og 15 meter høy. De mange stilkene vokser rett opp og deretter henge over tid, med mindre grenene beskjæres. De tre-tommers lange bladene er blanke, er frukten rød (grønn når moden) og vokse til 3 inches i diameter. Granatepler (Punica granatum) trives i områder der somrene er lange og varme og vintrene er kult. De gjør det bra i de fleste jordtyper, inkludert alkalisk, sand, salt og leire.

Bruksanvisning


En sviske stilkene ned enten til én hovedstammen eller noen. Beskjæring gjøres best i løpet av sovende sesongen når frukt ikke produserer; vanligvis i vinter.

•  Skjær de viktigste stammen ned til bakken. Det vil vokse tilbake. Holde stilkene skjæres helt tilbake forhindrer dem fra å vokse altfor høy, noe som betyr at du bruker en stige for å få de granatepler fra toppen av busken.

•  Fjern suckers som oppstår fra granateple røtter --- det er vanligvis mange. Dette stopper ny vekst. Du kan knipe dem av med fingrene.

•  Skjær av suckers fra eventuelle gjenværende stilkene. Bruk hagesaks for å fjerne den nye veksten fra grenene.

•  Fortsett å beskjære dine granateple busker hvert år, og ved årets fire, kan din bush produsere opp til 300 pounds av granatepler.

Tips og advarsler


  • Granateple busk er lett å vedlikeholde og vanskelig å skade. Holde busken beskjæres ned til én hovedstammen er ideell for å holde busken under kontroll.
  • Ikke la suckers vokse opp fra røttene. Dette vil føre til at granateple busk å vokse for stor, tappe frukten av riktige næringsstoffer.