Hovudside

Hvordan Clean Water Flekker Off av en Cast Iron Wood Stove

by Walther

Hvordan Clean Water Flekker Off av en Cast Iron Wood Stove

Støpejern vedovner gir utrolig varme og matlaging makt for et hjem. De er ofte vakre tillegg til et boareal eller kjøkken. Støpejern er ekstremt holdbar, og hvis riktig omsorg, vil de vare i mange år. Rengjøring en støpejern vedovn er ganske enkel og krever ingen spesielle rengjøringsmidler. Enkle husholdnings materialer har blitt brukt i hundrevis av år for å holde støpejerns vedovner ren og polert. De fleste vann flekker er skapt av kalkavleiringer i hardt vann og kan skrubbes av trygt.

Bruksanvisning


•  Bekreft at vedovnen er renset ut og avkjøles helt før du arbeider på den. Det kan være lurt å vente til våren eller sommeren for å rengjøre overflaten. Fjern komfyr tilbehør som votten racks eller matlaging stykker før begynnelsen.

•  Tørk overflaten av ovnen helt før du arbeider på noen flekker. Utenforliggende aske, skitt eller tre partikler kan lage riper i overflaten mens du jobber med det.

•  Bruk en stålbørste for å fjerne eventuelle utstikkkalkavleiringer (fra vannet flekken) på komfyren. Du kan også bruke børster å skrape noen annen skitt eller "bakt-on" rusk mens du arbeider.

•  Gni flekken med metall sandpapir for å få flekken som er i sporene eller korn av støpejern. Tørk eventuelle rester av ovnen.

•  Legg 1/2 kopp hvit eddik til 1 qt. av varmt vann og hell i en bolle. Dypp en skrubb pad (det kan være et metall eller nylon pad) i eddik og vann og skrubb vann flekken med det. Hvis det kommer opp sakte, bruker rett eddik. Bruk en tannbørste dyppet i eddik for å komme i korn av ovnen ved behov.

•  Gni rengjøres spot (eller hele ovnen hvis du renset alle av det) med olivenolje eller smult til å skinne og beskytte den. Neste gang du fyrer opp ovnen denne polering vil bidra til å beskytte ovnen, mye som krydder en støpejern pan.

Tips og advarsler


  • Hvis skade på vedovnen er alvorlig, kan det være lurt å undersøke få flekken sandblåst. Du må ta kontakt med en profesjonell til å gjøre dette.