Hovudside

Hva er farene ved røykvarslere?

by Walther

Hva er farene ved røykvarslere?

Røykvarslere er bevist livreddere, men rundt 3000 mennesker fortsatt mister livet i boligbranner årlig, ifølge FireSafety.gov. To tredjedeler av disse tapene oppstår i boliger uten detektorer eller enheter som ikke fungerte. Røykvarslere utgjøre farer, spesielt hvis du ikke holde dem i god stand eller bruke dem riktig.

Gamle røykvarslere


Gamle røykvarslere er ikke så pålitelig som sine nyere kolleger, og resultatene deres brytes ned over tid. Røykvarslere har en brukbar levetid på 8 til 10 år, ifølge den amerikanske Brann Administration. Skriv datoen da du kjøpe nye detektorer på eller inne enhetene, og erstatte dem mellom 8- og 10-års tidsrom, uavhengig av om de fortsatt ser ut til å fungere som den skal. Ellers kan uforutsett svikt plassere din familie i fare.

Røykvarsler Typer


Røykvarslere jobbe med ionisering eller fotoceller, som hver er best på å oppdage visse branntyper. Ionisering detektorer raskt advare deg om raskt å spre flammene, den amerikanske Brann Administration forklarer, mens optiske detektorer er utløst av røyk fra ulmebranner før store flammer bryte ut. Du kan redusere din rømningstid ved å bruke feil type detektor i husholdningenes områder. For eksempel, er en stue utsatt for ulmebrann i møbeltrekk, mens et vaskerom kunne ha en rask bevegelse brann hvis brenn rengjøring forsyninger er lagret der. Dekke alle baser med kombinasjonsdetektorer, som bruker begge deteksjonsmetoder, eller installere begge typer enheter i aktuelle områder av ditt hjem.

Døde batterier


Røykvarslere gir rikelig advarsel når batteriene er lav ved å gjøre en uopphørlig kvitre. Du gjengi dem ubrukelig hvis du fjerne de gamle batteriene uten umiddelbart å sette inn nye. Andre i husholdningen kan ha en falsk følelse av sikkerhet hvis de ikke skjønner detektorene har ingen makt. Forhindre dette ved å sette en bestemt dato, som sommertid overgang, for å skifte batterier i hver husstand detektor selv om de nåværende batteriene fortsatt har noen makt.

Funksjonsfeil


Røykvarslere kan feile akkurat som andre mekaniske innretninger, men konsekvensene kan være dødelig hvis du ikke vet det er et problem. Test dine detektorer regelmessig minst en gang hver måned med den innebygde tester knappen, og støvsuge ut støv, skitt og annet rusk som samler seg over tid. Har flere detektorer i ditt hjem for å plukke opp slakk i tilfelle en svikter under en brann.