Hovudside

Hvor lenge før Marigolds Flower Fra Seed

by Walther

Hvor lenge før Marigolds Flower Fra Seed

Marigolds (tagetes spp.) Er muntre årlige blomster som lyser hager hver sommer over hele USA. De er innfødte planter av Mexico og Sør-Amerika som vokser lett som utplantingsplanter, i kanter, i containere og til bruk som snittblomster. De bærer gule, oransje eller blandet gul-og-oransje blomster i en rekke størrelser. Marigolds er hardføre i alle US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner og ikke ta lang tid å blomst fra frø.

Planting Marigolds Outdoors


Marigolds foretrekker en full sol plassering og fruktbar jord. Dyrke plante områder seks inches dyp og legge en jord endring for å holde jord luftet og for å holde på fuktigheten. Så frø i rader eller i grupper, lett dekke med et lag av jord. Tynn voksende planter til 6 til 18 inches hverandre, avhengig av størrelsen ventet for den modne plante. Ikke over vanne plantene. Dette kan føre til dverg varianter av ringblomst å råtne, ifølge University of Florida horticulturist Edward F. Gilman.

Starter Marigolds Innendørs


Starte marigold frø innendørs i torv potter eller leiligheter i slutten av mars eller april. Pulveriserer jorda godt og legg frø på toppen. Dekk med 1/4 tommers av vermikulitt eller perlitt. Sett beholderne i et varmt område og holde fuktig. Frøene vil spire i fire til syv dager. Du kan deretter transplantere frøplantene i individuelle, 3-tommers potter. Plasser i en solrik beliggenhet. Vanne plantene i tørre perioder, men ikke over vann. Transplantasjon inn i den valgte utendørs plassering etter all fare for frost er over i din klimaområdet.

Blooming Times


Marigolds vil blomstre i 45-50 dager etter såing, ifølge West Virginia University horticulturist Bradford C. Bearce. Blomstringen vil fortsette utover sommeren. Deadhead plantene, det vil fjerne gamle blomsten blomstrer når de begynner å tørke, for å oppmuntre flere blomster til å blomstre.

Stell av Marigolds


Hold marigold senger luket å hindre konkurranse fra luke planter. Taller varianter av ringblomst kan trenge staking for å hindre kollaps og brudd. Spider midd kan hjemsøke marigold planter i varmt, tørt vær. Spray plantene med insekt såpe på både underside og topper av blader. Grasshoppers kan også angripe marigold planter. De kan forskyves av et hardt spray av vann fra en hageslange. I varmt klima, Southern bakteriell wilt, Pseudo solancearum, kan føre til stunting eller gulfarging av løvverk, som deretter fortsetter å visner og død av plantene. Ingen egnet fungicid styrer denne sykdommen. Unngå planting ringblomster i samme område hvor dette har vært et problem, ifølge North Carolina State University plante patologer RK Jones og DM Benson.