Hovudside

Evinrude Termostat Cap Removal

by Walther

Skifte termostat på din Evinrude påhengsmotor er ikke rocket science. . Ha en pipenøkkel, en skiftenøkkel og en Torx skrutrekker med deg når du går i gang du finne og ta av dekselet, og erstatte termostaten krever bare at du legg merke til retningen av veritherm - enten det er å peke fremover eller bakover når du fjerner det - og at du kommer tilbake alt til hulrommet i motsatt rekkefølge av fjerning sin.

5- og 6-Hestekrefter


Termostaten dekker alle mindre Evinrudes, de under 15 hestekrefter holdes på plass av to eller muligens tre 1/2-tommers Torx bolter, som krever en Torx-stasjon for fjerning. Deksler av mest 5- og 6- og noen 8-hestekrefter motorer er små og uregelmessig, som ligger på toppen av topplokk og ansikt akterut, På noen 5- og 6-hestekrefter enheter, dekselet er rundt og ligger på top-iden av inntak manifold, på babord side av topplokket.

8-, 9- og 9.9- til 15 Horsepower


For motorer mellom 8- og 9-hestekrefter, er termostaten dekselet runde; på noen modeller det er funnet på toppen av baksiden av inntak manifold på babord side av topplokket og holdes på plass av to Torx bolter. Formen og fremgangsmåte for montering av endring, imidlertid i 9,9-hestekrefter motor. På 9.9- til 15-hestekrefter motorer, dekselet er avrundet men uregelmessig formet, og holdes på plass av enten Torx bolter eller 1/4-tommers bolter som kan fjernes med en stikkontakt eller en liten skiftenøkkel. Dekselet er plassert enten på toppen, baksiden av inntak mainifold på babord side, eller funnet på toppen bak på sylinderblokken på styrbord side.

40-Horsepower og Større


På 40- og 50-hestekrefter motorer, dekselet er uregelmessig formet. Holdes på plass av 1/4 tommers bolter, det ligger på toppen av topplokk, gjemmer seg bare bak motoren-lift brakett. Fordi to av boltene er på kanten av lokket nærmeste løftebraketten, bruke en socket og utvidelse for å fjerne disse. På 70-hestekrefter og større motorer ,, dekselet er runde og sikret med tre 1/4 tommers bolter. Ligger på akter, styrbord oversiden av motorblokken, er dekselet bak motoren-lift brakett, men langt nok bak løftebraketten at du kan påvirke fjerning med ditt valg av en stikkontakt eller en liten skiftenøkkel.

Jet Motors


Det er ingen termostat dekning for de 18- til 35-hestekrefter Jet motorer. Bunnen av ventildeksel tjener dette formålet, i stedet. Når fjerne ventildeksel, ser ut - det er en fjær under dekselet som presser opp på forsiden og ned på termostaten, for å holde termostaten på plass. Våren vil hoppe ut av hulrommet med mindre du fjerner hodet dekke sakte nok til at energien i løpet av våren for å forsvinne. Når den gjør det, er det sannsynlig å ta resten av termostat med det.