Hovudside

Slik installerer Handicap Håndtak

by Walther

Slik installerer Handicap Håndtak

Dersom du eller noen i din familie har problemer med å komme rundt på badet, bør du vurdere å installere et handicap grab bar. En grab bar kan gjøre det lettere å komme inn og ut av dusjen eller å stå opp etter toalettbesøk. Uansett hvor du velger å installere bar, sørg for at det er pigger bak veggen slik at det ikke vil trekke ut når den funksjonshemmede griper baren.

Bruksanvisning


•  Marker det punktet der du ønsker å installere håndtak. Konsultere Americans with Disabilities Act for høydekrav hvis du installerer en grab bar på et offentlig sted. For private hjem, kan du installere baren til enhver høyde du velger. Som en generell regel, installere baren hvor funksjonshemmet person albuebruk møter veggen.

•  Bruk en stud finder eller trykk på veggen med en hammer for å finne stenderne. Hvis du hører en hul lyd når du banker på, er du mellom to stendere. Du vil høre en mer solid lyd når du når en av veggen stenderne. Merk plasseringen av stenderne med en blyant som du finner dem.

•  Hold grab bar opp til stedet du har merket på veggen og merk den eksakte plasseringen av skruehullene. Sett bar ned igjen og bruke en elektrisk drill for å lage hull i samsvar med dine tegninger. Hvis du installerer handicap grab bar på et flisegulv, score hullene med en syl før boring og bruke en borekrone som er designet for å skjære gjennom flis.

•  Påfør en liten mengde av silikon caulk til hver bore hull hvis du installerer grip bar i en dusj. Dette vil skape en vanntett forsegling når du setter inn festeskruene for håndtak. Hold grab bar opp til veggen igjen og sette inn skruer. Hvis du installerer bar i en dusj, bruke rustfrie skruer, slik at de ikke vil rust. Fest dekselet hvis din grab bar har en.

Tips og advarsler


  • Bruk vernebriller når du arbeider med en elektrisk drill.