Hva er årsaken til Mold & Rotting i Lagrede Amaryllis pærer?


Hva er årsaken til Mold & Rotting i Lagrede Amaryllis pærer?

Amaryllis pærer gir spektakulære blomstrer når vi mest trenger en fargeklatt - i ly av vinteren. Plantene er lett å ta vare på, og med noen grunnleggende retningslinjer, de fleste bringe dem i blomst år etter år, vanligvis etter at pære å hvile i 10 til 12 uker. Det er i denne sovende periode som en av de få problemene som plaget anlegget kan oppstå: pære råte. Det er flere lett kan unngås forhold ansvarlige for mugg og / eller råte under lagring.

Vekstforhold


Det første trinnet for å unngå råte i en amaryllis pære er å velge en fast pære uten myke flekker. Myke flekker kan føre til råte, mugg eller råte. Neste, unngå forhold som fører til overwatering pæren når den er plantet. Enkelt sagt, en pære som sitter i månedsvis i soggy jord kommer til å råtne. Tre ting egner seg til våt jord: bruker feil potting mix, velge en pott som er for stor, og mest åpenbart, kjærlig anlegget bokstavelig talt til døden ved vanning det ved enhver anledning. Begynn ved å plante pære i en høy kvalitet innendørs anlegg jord som drenerer godt. Bruke en gryte med et dreneringshull, og velge en som er en tomme større enn diameteren av pæren på sitt bredeste punkt. Målet er å gi akkurat nok jord til å holde pæren på plass og for å la røttene plass til å vokse. Vanne jorda godt første gang og deretter la overflaten tørke mellom vanning. Gi en drink en gang i uken er vanligvis tilstrekkelig. Det kan ikke overvurderes: overwatering kan initiere pære råte lenge før pæren går sovende for lagring.

Sikker Lagring


Råte og mugg kan oppdra sine stygge hoder på noe punkt i livet til en amaryllis anlegget, så det er viktig å holde anlegget på den tørre siden, selv etter at den har blomstret. Når blomstringen er over, pære former kjekke blader som krever sollys, ukentlig vanning og månedlig befruktning. Vokse anlegget gjennom sommeren, inne eller ute, å være årvåken om å la jorda tørke ut mellom vanning. Så langt så bra, men det neste trinnet er uten tvil den mest viktig for å unngå potensielle råteproblemer under lagring. Like før Labor Day, holde tilbake vann å indusere dvalen. La jorda tørke grundig. Hvis amaryllis er utenfor, ly det fra regn i løpet av denne perioden. Når grundig tørking har oppstått, som kan ta opptil to uker, bør du oppbevare den potte pære i et tørt og kjølig kjeller. Unnlatelse av å tillate at jord (og lyspære) tørke er en vesentlig årsak til mugg og råte.

Soppsykdommer og Insekter


Ingen liker sopp, men fordi det er tett på linje med de fryktede velluktende myke flekker på pærer, er det på tide å bli kjent. Brød muggsopp (Rhizopus stolonifer) og Southern sykdom på planter (Sclerotium rolfsii) er de to vanligste sopp pære råte sykdommer som plager kommersielle amaryllis dyrkere. Begge disse sykdommene er gjennomført på vind- eller vannbårne sporer akkurat som mugg som kan vokse på en dusjvegg. Mens amaryllis kunne erverve en eller begge av disse plager, er det langt mer sannsynlig at mugg og råte vil stamme fra uriktig tørking av pære før lagring. Amaryllis at sommeren utendørs møte enda en motstander som kan føre til pære råte, larver av Narcissus pære fly. Disse uønsket critters sakte invadere pæren interiør, forårsaker råte og kaos som de går. Skaden er ikke alltid lett å oppdage, og dermed noen amaryllis dyrkere har uvitende tørket og lagret pærer som allerede var på vei til å råtne. Sommer pærer innendørs eller på en veranda for å unngå dette problemet.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler