Hovudside

Tiny Black Mold Økende i Min Mulch

by Walther

Huseiere ofte plassere mulch i sine blomsterbed til å holde på fuktighet og forbedre utseendet på plenen deres. Men liten svart mold kjent som slim mold utvikler ofte på og under mulch.

Identifikasjon


Slimsopp utvikle seg på kjølige og varme årstid turfgrass. Selv om det er skjemmende, ikke slim mugg vanligvis ikke skade gress. Slimsopper vises i fuktig klima og er mest vanlig etter hyppige perioder med regn. De sorte sporer forbundet med slim mugg kan også utvikle seg på fortau og innkjørsler, samt mulch, gress og planter.

Effekter


Små svarte fruiting organer signaliserer eksistensen av slim mold på mulch. Denne formen begynner ofte som lys oransje eller gule blobs på mulch overflater. Slimsopper produserer små, sorte sporer som tørke og blåse bort med vinden. Denne type av støpeformen kan variere fra noen få inches til flere meter i diameter.

Kontroll


Kontroll er ikke nødvendig for slime mold fordi det ikke skader planter og gress. Men huseiere som ønsker å forbedre utseendet på deres verksted, kan rake slim mugg eller vaske det bort med vann. Men ved å bruke vann på slime mold anbefales bare hvis været er tørt, siden fuktighet favoriserer soppvekst.