Hovudside

Deler av en blomst fra en Flamboyant treet

by Walther

Deler av en blomst fra en Flamboyant treet

Flamboyant treet, også kjent som Delonix regia eller poinciana, blomstrer med ankomsten av sommeren i tropiske og subtropiske områder. Etter strålende blomstrer dø av, produserer treet lang mørk brun eller sort frø pods.The flamboyant treet kan vokse til en høyde på 60 meter mens spre sine grener i en særegen paraply form. De delene av treets lyse røde blomster er lett identifiseres.

Beskyttende Elements


Flamboyant treet har fem grønne blader kalles begerbladene som omgir og beskytter blomsten under sin spirende scenen. Når knoppen åpnes, begerbladene fold tilbake for å avdekke den indre blomst, kalt perianth.

Seksuell Klassifisering


Flamboyant treet er en hermafroditt, som det har evnen til selv pollinering i en individuell blomst eller kryss pollinere med andre blomster på samme treet. Dette er mulig fordi blomsten av flamboyant treet har både mannlige og kvinnelige kjønnsdeler.

Reproduktive deler


Den mannlige delen av blomsten, kalt stamen, er omgitt av lyse røde petals og kan identifiseres ved den gule støvtørking av pollen oppå delikat stamen stilken, på en knott-lignende del kalt anther. Flamboyant blomsten har fem pollenbærere rundt ett større kvinnelig stilk kalt pistil. Pistil deler, fra topp til bunn, er det stigma, stil og eggstokk. Inne i eggstokk er hankjønn, eller kvinnelige kjønnscelle, at når befruktet, vokser inn i den modne plantens frø pods.