Hovudside

Slik Care for en Donkey Tail Plant

by Walther

Donkey hale (Sedum morganianum), også kjent som burro hale eller lam hale, er en sukkulent med kjøttfulle, sylindriske løvverk som henger over på siden av en container. Den rørformede, hale-formet stammer kan vokse opp til tre meter lang, noe som gjør anlegget en god kandidat for hengende kurver. Donkey hale anlegget er lite vedlikehold og hensiktsmessig for begynnelsen gartnere, men interessant nok til å holde hage proffene fornøyd.

Bruksanvisning


•  Plant esel halen i en beholder som er fylt med kommersielle plantejord og en håndfull av grov sand. Bruk en beholder med et dreneringshull, som saftige planter vil råtne i soggy, dårlig drenert jord.

•  Plasser esel hale i sterkt sollys. Dersom belysningen er for lavt, vil veksten være spinkel og forvrengt i stedet for buskete og full.

•  Vann esel hale plante med varmt vann to eller tre ganger per måned. Vann dypt, så la det overskytende vannet renne fritt gjennom dreneringshull. La jorda bli nesten tørr før vanning igjen. Vann sparsomt gang hver måned i løpet av vinteren,

•  Før eselet hale i april, ved hjelp av en flytende gjødsel for innendørs planter. Påfør gjødsel i henhold til spesifikasjonene på gjødsel-pakken. Gjenta i juli.

Tips og advarsler


  • Unngå å ta på esel plante så mye som mulig. Bladverket er sprø og brekker lett.