Hovudside

Walnut Trees Funnet i Nordvest USA

by Walther

Walnut Trees Funnet i Nordvest USA

Valnøtt trær er sjeldne i Pacific Northwest. De fleste valnøtt trær i regionen ikke er innfødt, men blir transplantert for landskapsbruk eller for sine spiselige nøtter. Hvis du er ute etter valnøtt trær å plante i hagen din i Washington, Oregon, Idaho eller Montana, har du noen alternativer tilgjengelig for deg.

Black Walnut


Svart valnøtt trær er innfødt til østlige USA, men kan dyrkes i nordvest. De når ca 100 meter høy, og trives best i godt drenert jord med full sol. Bladene er sammensatte og ca 3 inches lang, vokser langs en 12 til 20 tommer midtstammen. Barken er brun, og har furet rygger som danner en diamant mønster. Nøttene er spiselige og innelukket i en tykk grønn skrelle ca 2 inches over; de modnes i sommer og høst.

Norsk Walnut


Denne europeiske valnøtt treet er plantet over et bredt område av USA, inkludert deler av Nordvest og langs Stillehavskysten til Alaska. Mindre enn svart valnøtt på ca 60 fot, vokser det under lignende forhold. Norsk valnøtt har også færre brosjyrer per stilk: 5 til 9, i motsetning til 10 på 24 på svart valnøtt trær. Barken er lysegrå med flate rygger, og nøttene er spiselige og vokse i grønne skall som slår brun som de forfaller i høst.

Hind Black Walnut


Hind svart valnøtt er innfødt til California og Oregon, og er den eneste naturlig forekommende valnøtt tre i Pacific Northwest. Den vokser til ca 60 meter høy. Denne varianten har større blader enn andre valnøtt trær; de er 8 til 13 inches lang og vokse på sentrale stilker med 15-19 brosjyrer per stilk. Nøttene er spiselige og lik de andre valnøtt trær. Barken er gråbrun med grunne furer og skjellete, flat-toppet rygger.