Hovudside

Hvordan virker en Hot Tub Pump arbeid?

by Walther

Hvordan virker en Hot Tub Pump arbeid?

Viktigheten av en Hot Tub Pump


En badestamp er helt ubrukelig uten pumpen. Prinsippet bak en badestamp er at vann trekkes gjennom inntak og går gjennom et varmeapparat før du kommer ut av dysene, rykende varm, til glede for beboerne. Uten pumpen for å bevege vannet, kan den ikke varmes opp.

Hot Tub Rørlegger Layout


Det er mange forskjellige VVS layouter avhengig av merke og modell av badestamp. De har alle et par ting til felles skjønt. Den første er at det alltid er minst to inntaksporter gjennom hvilke vann er trukket. En typisk er nær toppen av vannlinjen, mens den andre er senket ned i karet gulvet. Disse inntak fører gjennom til et filter, og deretter til selve pumpen. Når inne i pumpen, skyves vann gjennom et rør som fører til en varmtvannsbereder. Derfra går vannet til et veikryss, der strømmen er delt mellom en rekke jets satt inn i sidene og gulv av badestamp.

Hvordan virker en Hot Tub Pump arbeid?


Selve pumpen er en enkel design som ligner på vannpumper som finnes i biler, bassenger og brønner. Det indre opptas av en elektrisk motor som strekker seg en metallaksel. Akselen strekker seg inn i et tilstøtende vanntette kammer. Akselen i denne del av kammeret fakler ut i en turbin, ser svært mye som bladene på en vifte. Det er to rør som kobler til dette kammeret. Når pumpen går i inngrep, turbinene spinn, noe som skaper en effekt på grunn av sentripetal akselerasjon. Hovedsak boblebad generert av spinnende turbinen trekker vann inn fra ett rør og presser det ut gjennom det andre. Retningen av pumpen er avhengig av utformingen av viftene og retning som turbinen svinger.