Hovudside

Hjemmeværende Tips for Clothes Care

by Walther

Hjemmeværende Tips for Clothes Care

Riktig pleie av klær ikke bare holder det ser og føler stor, men også forlenger levetiden til din favoritt par jeans eller komfortabel genser. Det er en miljømessig forsvarlig flytte, sende mindre klær til deponi. Mange metoder som brukes for å forlenge levetiden til klær er også bra for miljøet i form av energireduksjon, for ikke å nevne strekke dollar i lommeboken din.

Mindre er mer


Ett tips for hjemmeværende for å vurdere er "less is more" regelen. Når det gjelder klær, gjelder dette absolutt. Redusere antall ganger et plagg går gjennom vaskemaskin eller tørketrommel, leder til renseri, eller ender opp på strykebrettet legger år til utseendet på den. Vaske klær etter hver bruk, hvorvidt de er skitne, legger mye stress på dem. Tørking kan krympe eller falme visse stoffer, som kan varmt vann, så alltid lese omsorg tags nøye og følge deres råd. Line-tørking kan forlenge et plagg liv og spare energi i prosessen. Stryking legger også vekt på tekstiler, så jern bare når det er nødvendig. Henge klær på gode solide kleshengere i urørte områder for å redusere rynker.

Bøtte


Mending var et vanlig tidsfordriv for hjemmeværende en gang i tiden, men moderne dager har sett en reduksjon i faget. Tar tid å bli dyktigere med en nål og tråd eller symaskin kan øke et element levetid. Sy opp små rifter, reparasjon dratt sømmer og erstatte tapte knappene før de blir store problemer. Det er noen tilfeller der skaden er for stor til å fikse, i så fall, enten ha en profesjonell forsøk en reparasjon eller resirkulere plagget i filler.

Flekker


Flekker, når de ikke behandles raskt og riktig, ofte bety slutten på et klesplagg. Behandle hver flekken med en nettsted kommersiell flekkfjerner eller spot behandling så snart det skjer, og vask umiddelbart i kaldt vann. Gjenta kald vask til flekken er borte, behandling før hver vask; plassere elementet i en varm tørketrommel kan sette flekken. Bruk aldri alkohol for å behandle flekker; den kan fjerne flekken, men det er også sannsynlig å trekke fargen ut av duken, og etterlater en uopprettelig bleket flekk.

Bruk


Å bevare favorittklesplagg, bære dem bare når du ikke er engasjerende i "skitne" jobber. Har eldre, slitte klær for ting som hagearbeid, matlaging eller annen oppgave som kanskje jord klær. Bruke et forkle løpet fine klær når matlaging eller rengjøring for å holde dem ute sitt beste. Kjøpe klær som passer din livsstil i form av omsorg. Ikke kjøp klær som krever renseri hvis du ikke tror du vil være i stand til å regelmessig gjøre det til rengjøringsmidler. Ikke kjøpe elementer som krever håndvask hvis du har tenkt å kaste alt inn i maskinen en gang i uken. Etter vedlikeholdsråd er den beste måten å sikre klærne lange levetid.