Hovudside

Hvordan kan du velge riktig størrelse Pot for ditt Houseplant?

by Walther

Hvordan kan du velge riktig størrelse Pot for ditt Houseplant?

Container hagearbeid begynner med valg av container, en av de viktigste skritt mot voksende friske planter, inne eller ute. Flere faktorer avgjør hva du vil til slutt bruke. Plastbeholdere holde fuktighet bedre enn porøse terra cotta potter. Grunne beholdere er mer hensiktsmessig for grunt-rooting planter som afrikanske fioler, mens høye potter er bedre for dype rooting planter som tomater. Fordi rekke planter som kan dyrkes i containere er så stort, er størrelsen på den potten også en viktig faktor.

Bruksanvisning


•  Bli kjent med rotsystemet av planten du ønsker å vokse. Dette vil bestemme dybden av potten. En ficus treet, for eksempel, vil trenge en gryte på minst 2 meter dyp og 2 meter bredt, slik at røttene er tilstrekkelig plass til å vokse og støtte anlegget. En afrikansk fiol trenger en grunne potten, bare noen få inches dyp, fordi dens rotsystem er svært liten.

•  Beregn størrelsen på anlegget når det er modent og dens veksttakt. En palmen eller en jade plante kan gjøre det bra i samme størrelse potten for 3 til 5 år før det må en større beholder. Gå opp i størrelse med 2-tommers diameter trinn. Starte ficus og fikentrær i store potter å oppmuntre røtter å spre seg. Den sunnere rotsystemet, jo mer forgrening og løvverk tetthet du får.

•  Identifiser de blomstrende kravene tuberous eller pære planter ved fastsettelse av størrelsen på potten. Mange varianter, som Clivia, amaryllis, orkideer og begonier vil ikke blomstre godt med mindre de er potten bundet. Med andre ord, deres røtter trenger å bli kveilet og komprimeres på en liten plass for å blomst godt.

•  Gjør deg kjent med vanning kravene i anlegget ditt, fordi dette vil bidra til å bestemme dybden av potten. Kaktus, for eksempel, gjør best i grunne, mindre potter. Mindre jord betyr mindre vann holdes nær røttene. Omvendt, trenger en shefflera ganske mye fuktighet. En dyp, bred potten vil holde mer jord og beholde vann i lengre tid.