Hovudside

Slik Care for Peperomia

by Walther

Slik Care for Peperomia. Det er over 1000 varianter av Peperomia, hvorav mange har blitt populære stueplanter. Deres mange forskjellige former, farger, teksturer og størrelser har gjort dem populære blant samlere. De fleste varianter bli liten og kompakt, noe som gjør dem ideelle tabletop eller vinduskarmen planter. Til tross for sitt mangfold, er riktig omsorg for alle disse plantene ganske likt.

Bruksanvisning


•  Grow peperomias med alle grønne blader i skarpt lys, men ikke direkte sollys. En vest vindu eller en øst-vinduet i skyggen av en gjennomsiktig gardin som fungerer best. Peperomias med spraglete blader tåler mer lys og trenger mer lys for å generere lyse farger. Disse plantene kan dyrkes i en unshaded øst vindu eller en skygge sør vindu.

•  Gi peperomias varme temperaturer på minst 55 grader Fahrenheit. Peperomias vil tolerere de fleste temperaturer over 55 grader Fahrenheit, men foretrekker temperaturer ikke er høyere enn 80 grader Fahrenheit.

•  Unn en Peperomia som en tropisk plante. Det er viktig å huske at peperomias, til tross for at mange har tykke, saftige blader, er ikke faktisk sukkulenter. De er mer som tropiske planter og krever høy luftfuktighet. Plassere plantene på skuffer av småstein og misting bladene en gang i uken vil bidra til å gi dem den fuktigheten de trenger.

•  Vann peperomias sparsomt fordi over-vanning vil føre dem til å slippe bladene. Dette er et område hvor peperomias forskjellig fra mange andre tropiske planter. De bør vannes kun når deres jord har tørket ut. Hvis vokser i en vest eller øst vinduet, vil de trenger vann en gang hver 2. uke og kanskje litt oftere. Hvis du ikke kan føle fuktighet ved å stikke fingeren din meste av veien ned til bunnen av potten, er det sannsynligvis trygt å vanne en Peperomia.

Bare fem repot peperomias når deres røtter har pakket fullt rundt bunnen av sine potter. Peperomias har noen røtter og derfor ikke bør repotted ofte. De er usannsynlig å trenge potter større enn 4 inches.

•  Gruppe peperomias sammen i grunne rektangulære potter og hengende kurver. Fordi de har grunne røtter og holde små, peperomias godt gruppert sammen. Gruppere flere ulike varianter gjør en attraktiv planter og hjelper også gi plantene fuktigheten de trenger. Omsorg for gruppert planter som du ville gjort individuelle peperomias.