Hovudside

Hvordan Eddik Hold farger fra Fading?

by Walther

Hvordan Eddik Hold farger fra Fading?

Hvordan eddik er Made


Eddik er en eddiksyreoppløsning laget fra to fermenteringsprosesser. Den første prosessen er alkoholiker gjæring hvor gjær slår sukker til alkohol. I den andre fremgangsmåten, blir alkoholen til eddiksyre som brukes til å lage eddik bakterier. Hvit eddik, brukes til matlaging og renhold, inneholder 3 til 7 prosent av surhet. Resten er vann, vitaminer og mineralsalt. Surhet bidrar til å stoppe fargetap.

Hva som forårsaker farger til Fade


Farger fade for en rekke årsaker. Den første grunnen har å gjøre med de ustabile fargestoffer som brukes til å farge klær. Farger er berørt av disse fargestoffer er lyse rødt, grønt, blått, lilla, svart og fluoriserende farger. Tilsett vann til fargene og fargestoffer vil løfte fra materialet, slik at vann for å slå farget farge. Varmt eller varmt vann vil løfte fargestoffer fra klær mer enn kaldt vann. Hardt vann kan påvirke fargen på klærne på grunn av dens høye innhold av mineraler. Når hardt vann er kombinert med pulverisert vaskemiddel, forblir en rest på klærne, dulling fargen. Selv henger klær til tørk i solen vil visne fargene.

Hvordan Eddik Stopper fargetap


Eddik kan ikke stoppe solen fra falming farger, men det kan stoppe vannet og vaskemiddel fra dulling lyse farger. Eddik løser opp mineraler. Hvis du har hardt vann som kombinere med vaskemiddel og forlate en rest på klærne, vil eddik oppløse mineraler i vannet, stopper deponering av rester. På klær som har ustabile fargestoffer, vil eddik stoppe aggressiv handling av vannet på de fargestoffer og bidra til å sette farge. De fargene vil ikke løfte av klærne og klærne falmer ikke.

Hvordan Vask med eddik


Å bruke eddik i vaske vil stoppe fading, men siden noen klær har tunge fargestoffer, bruke andre forholdsregler i tillegg. Og en kopp eddik i vannet. Bruk kaldt vann for å bremse den aggressive oppførselen til vannet. Bruk flytende vaskemiddel som er mindre tilbøyelige til å handle med mineralene i vannet. Slå klærne innsiden ut før du setter dem i vaskemaskinen. Det er best å vaske like farger sammen. Selv om eddik fungerer, ønsker du å unngå noen sjanse til farger muddying klær. Vask som vanlig. Ikke heng klærne utenfor. Solen vil fortsatt visne klærne.

Vaskeri tips


Eddik er ikke bare bra for å holde fargene lyse, er det også en naturlig tøymykner og oppfrisker. Legge en kopp til skyllingen, vil bryte ned alkalier etterlatt fra vaskemiddel og la klærne myk og frisk smelling. For tepper, bruke 2 kopper eddik i skyllesyklusen.