Hovudside

Hvordan å vanne en Innendørs Bonsai

by Walther

Hvordan å vanne en Innendørs Bonsai

Selv om bonsaitrær har mange forskjeller, er fortsatt en faktor konsekvent: Alle bonsaitrær trenger vann for å blomstre. Mengden av vann hvert potted må imidlertid varierer. Mens løvfellende bonsai krever ofte hyppig vanning, eviggrønne bonsai krever mindre. Videre saftige bonsaitrær kreve nesten tørre miljøer for riktig vekst. For ikke å nevne at jord, inneklima og luftfuktighet kan i stor grad påvirke din bonsai menn vanningsbehov. Erkjenner de individuelle behovene til din bonsai setter du ett skritt nærmere å lykkes bonsai vanning.

Bruksanvisning


•  Sjekk din bonsai fuktighet jord nivåer daglig. Stikke fingeren omtrent en tomme i jorden nær røttene og føler for fuktighet. Fjern fingeren og inspisere den. Anslå ganske fuktig jord hvis fingeren er dekket i jord, og litt tørr jord hvis det ikke er.

•  Skyll dine bonsai å møte sine fuktighetskrav. Vann bonsai om morgenen, før høyden av solen, for å tillate at jord tid til å utnytte vannet før de blir fordampet av sollys. Bruk lunkent vann for å vanne dine bonsai, og vanne på jord nivå for å redusere potensialet for soppinfeksjoner.

•  Hell vann sakte rundt bonsai å tillate det tid til å suge i jorda. Vanne dine bonsai dypt inntil vannet renner jevnt fra avløpssystemet. Unngå rask, tung vanning som dette hindrer jord fra å fange vannet.

•  Forvent å vanne din bonsai oftere i varme, tørre sommermånedene. Fortsett å sjekke jord nivåer daglig, om ikke flere ganger i løpet av dagen i løpet av denne tørre perioden.

•  Sug din bonsai hvis du tror jorda og klimaet er for tørre. Sett puttet bonsai i sentrum av vasken og fylle vasken med lunkent vann før den når like over toppen av beholderen. Tillat bonsai å hvile i vannet, men se på det nøye. Fjern din bonsai fra vasken når boblene slutter stiger til overflaten. La bonsai sitte inntil vannet stopper strømmer fra avløpssystemet.

•  Mist din innendørs bonsai å fremme gode fuktighetsnivåer, ved hjelp av en misting flaske fylt med lunkent vann. Sørge for at alle bladene får en god misting minst en gang om dagen i sommermånedene. Tåke bonsai minst en gang i uken gjennom resten av året.