Hovudside

Hvordan legge til Kjemikalier til en Aboveground svømmebasseng

by Walther

Hvordan legge til Kjemikalier til en Aboveground svømmebasseng

Legge basseng kjemikalier oppnår den samme oppgave i en over bakken pool som det gjør i en i bakken basseng: Kjemikaliene justere vannets pH, alkaliske og klor nivåer, slik at bassenget vil holde rent og klart uten skjuler alger eller andre uønskede vekster. Å holde disse tre vannhygiene komponentene i riktig balanse er viktig for både bassengbrukere og den fysiske basseng strukturen selv. Alle pool eiere bør vite hvordan du legger kjemikalier til sine bassenger å utføre denne oppgaven.

Bruksanvisning


•  Rengjør pool av alt avfall som blader, leker og andre fremmedlegemer. Ved hjelp av en lang håndteres basseng børste, forsiktig børste sidene og bunnen av bassenget for å fjerne eventuelt algevekst.

•  Test den kjemiske sammensetning av bassenget ved hjelp av teststrimlene. De fleste testsett inkluderer detaljerte instruksjoner om den riktige måten å lese strimler og hvilke nivåer som er akseptable. I de fleste tilfeller er den riktige rekkefølge for å teste pH-verdien først, etterfulgt av alkaliteten nivå, da klornivået. Ikke hoppe fremover i testene --- de må gjøres sekvensielt.

•  Slå på basseng filtrering systemet, hvis tilgjengelig. Ta på deg øyebeskyttelse. Dryss den nødvendige mengden av pH additive granulater jevnt over overflaten av bassenget ved hjelp av en plastbøtte. Tillate granulater å spre litt, men teste vannets pH-verdi. PH skal man ha mellom 7.2 og 7.8 som leser på teststrimler. Påfør pH "opp" eller pH "ned" som er nødvendig for å oppnå dette nivået. Rengjør plastbøtte grundig og tørk den.

•  Legg til alkalitet justerbar (muriatic syre senker alkalitet, mens natron øker alkalitet) til bassenget ved å spre den nødvendige mengden jevnt med plastbøtte over overflaten av bassenget. Alkalitet bør opprettholdes i 125 ppm (parts per million) til 170 ppm utvalg for malte, vinyl og glassfiber bassenger (over bakken bassenger er vanligvis en av disse typene); betong bassenger bør bo i 80 ppm til 120 ppm området. Tillate kjemikalier for å spre, så retest vannets alkalitet. Rengjør plastbøtte grundig og tørk den.

•  Juster klornivået ved tilsetning av den nødvendige mengde klor i en bøtte med vann (50/50-forhold), spre denne blanding jevnt med plastbøtte over overflaten av bassenget. Tillate det å spre, så retest vannets klornivå. Den optimale klornivået er mellom 1,0 ppm og 2,0 ppm. Rengjør plastbøtte grundig og tørk den. Klor nivåer trenger nesten aldri å bli senket, ettersom klor bryter ned og forsvinner raskt i sollys. Hvis du trenger å legge til bare en liten mengde klor, legge til et par klortabletter til bassenget filterkurv og retest daglig inntil likevekt er oppnådd.

Tips og advarsler


  • Hyppig kjemisk testing er nødvendig inntil bassenget oppnår likevekt i alle tre nivåer (pH, alkalitet og klor).
  • Bruk alltid vernebriller når du arbeider med muriatic acid: Denne syren er svært etsende og kan forårsake blindhet hvis øynene dine er direkte utsatt for det.